12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    «Παρόντες»: O Γιώργος Αυγερόπουλος επιστρέφει με ανατρεπτικό ντοκιμαντέρ για την δημόσια υγεία

    Για άλλη μία φορά, ο Γιώργος Αυγερόπουλος δημιουργεί ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ για φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας. Αυτήν την φορά, η «ματιά» του επικεντρώνεται στο καίριο ζήτημα των ημερών μας, την δημόσια υγεία μετά την κρίση που προκάλεσε ο Covid-19. Δημιούργησε, έτσι, το ντοκιμαντέρ «Παρόντες», που κάνει αύριο 17/2 την Avant-premiere του.

    Μάλιστα, η προβολή του ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμη δωρεάν για το κοινό, στο πλαίσιο του διαδικτυακού forum για τη Δημοσιογραφία με τίτλο REFLECTREFORMRESTART που διοργανώνει το iMEdD (incubator for Media Education and Development).

    Avant-Première: Ντοκιμαντέρ “ΠΑΡΟΝΤΕΣ” (Ελλάδα, 2021, 75 min.) σκην. Γιώργος Αυγερόπουλος

    Σχεδόν έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στην Ελλάδα, το iMEdD (incubator for media education and development) και η SmallPlanet, σε συνεργασία με δεκάδες δημιουργούς, δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και τεχνικούς, παρουσιάζουν τη νέα ταινία ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου με τίτλο «Παρόντες».

    Η ταινία που αποτελεί συνέχεια και μετεξέλιξη του ομώνυμου πολυμεσικού project που ξεκίνησε το iMEdD τον Απρίλιο του 2020, ξεδιπλώνεται με φόντο το δημόσιο σύστημα υγείας, παρατηρώντας σε βάθος χρόνου τους επιφανείς πρωταγωνιστές της διαχείρισης της πανδημίας, αλλά και τους αφανείς ήρωές της.

    Πολιτικές αποφάσεις και παρασκηνιακοί χειρισμοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο και αντιπαρατίθενται με τις μάχες όσων σηκώνουν καθημερινά το βάρος των επιπτώσεων της νέας κρίσης. Ο Αυγερόπουλος μέσα από την ελληνική εμπειρία, αναδεικνύει μια οικουμενική πραγματικότητα, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για τη νέα μετα-Covid εποχή που βρίσκεται ήδη εδώ.

    Παρόντες

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles