21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο

    Αίθουσα Τελετών Υπουργείου Παιδείας, Λευκωσία, Κύπρος Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης και ο Υπουργός  Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «Εθνική Στρατηγική για ένα καλύτερο διαδίκτυο για τα παιδιά». // Press conference Events Hall, Ministry of Education, Lefkosia, Cyprus  The Minister of Education and Culture, Mr Kostas Chiampiaouris, and the Minister of Justice and Public Order, Mr Ionas Nicolaou, at a Press conference on the “National Strategy for a better Internet for children’’.
    Αίθουσα Τελετών Υπουργείου Παιδείας, Λευκωσία, Κύπρος
    Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «Εθνική Στρατηγική για ένα καλύτερο διαδίκτυο για τα παιδιά».
    //
    Press conference Events Hall, Ministry of Education, Lefkosia, Cyprus
    The Minister of Education and Culture, Mr Kostas Chiampiaouris, and the Minister of Justice and Public Order, Mr Ionas Nicolaou, at a Press conference on the “National Strategy for a better Internet for children’’.

    Την «Εθνική Στρατηγική για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο» και τη Γραμμή Βοήθειας και Καταγγελιών 1480», παρουσίασε σήμερα (Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018) σε συνέντευξης Τύπου το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

    Πιο αναλυτικά, η Εθνική αυτή Στρατηγική που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον περασμένο Δεκέμβριο, αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της «Δράσης 14» της Στρατηγικής Κυβερνοασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της συνεργασίας των μελών της Ομάδας Εργασίας που ασχολήθηκε με το Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης/Ενημέρωσης ειδικά για παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς.

    Για την διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής λήφθηκαν υπόψη οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής «Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά (Better Internet for children)» ενώ υιοθετήθηκαν και διάφορες άλλες ιδέες από άλλες στρατηγικές και δράσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, οι οποίες προσαρμόστηκαν με βάση τις εισηγήσεις στο κυπριακό συγκείμενο, μέσα από τη διερεύνηση αναγκών από διάφορες ομάδες πληθυσμού (εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά).

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε, επίσης, η λειτουργία της Γραμμής 1480 και προβλήθηκε το σχετικό βίντεο «Απόλαυσε τις διαδικτυακές σου διαδρομές με ασφάλεια και υπευθυνότητα».

    Τέλος, να σημειωθεί ότι για την προώθηση και την παρακολούθηση της Εθνικής Στρατηγικής συστάθηκε διυπουργική επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και τον Επίτροπο Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Περισσοτερες πληροφοριες για την Εθνική Στρατηγική υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα https://www.esafecyprus.ac.cy

    Οι δράσεις της Στρατηγικής υποστηρίζονται από το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο CYberSafety – Εθνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, μέσα από το οποίο προωθούνται, μεταξύ άλλων, δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης και η Γραμμή Βοήθειας και Καταγγελιών 1480.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles