19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Παρουσίαση του Έργου η-Δικαιοσύνη (ηλεκτρονική Δικαιοσύνη)

    Εκδήλωση για την παρουσίαση του Έργου η-Δικαιοσύνη (ηλεκτρονική Δικαιοσύνη), πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Λευκωσία, στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Γιώργου Σαββίδη, της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας. Έμιλυς Γιολίτη, του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκου Κόκκινου και του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Στέλιου Ναθαναήλ, καθώς και εκπροσώπων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

    Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα. Έμιλυ Γιολίτη, σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση ανέφερε: «Με την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπτυξη και αγορά δικαιώματος χρήσης διαδικτυακού πληροφοριακού συστήματος Διοίκησης Δικαστηρίων (σύστημα η-Δικαιοσύνη – ηλεκτρονική Δικαιοσύνη), φτάνουμε αισίως στο τελικό στάδιο υλοποίησης ενός μεγαλεπήβολου έργου μετά από προσπάθειες που κράτησαν πέραν της μίας δεκαετίας, λόγω αφενός της πολυπλοκότητας του  και των χρονοβόρων διαδικασιών σύναψης δημοσιών συμβάσεων και αφετέρου απρόβλεπτων εμποδίων που παρεμβλήθηκαν όπως η οικονομική κρίση και η πανδημία. Η ηλεκτρονική δικαιοσύνη αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη τόσο στον δικαστικό και νομικό κόσμο, όσο και στις επιχειρήσεις και τους απλούς πολίτες».

    Στην δική του παρέμβαση του ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σαββίδης, επεσήμανε πως η υλοποίηση της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης θα προσδώσει νέα δυναμική στα Δικαστήρια και στην απονομή της δικαιοσύνης στον τόπο μας. Όπως είπε, «Με τη βοήθεια του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και του κυρίου Υφυπουργού, του φίλου Κυριάκου Κόκκινου, τον οποίο για άλλη μια φορά ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη βοήθειά του, θα μπορέσουμε να αυξήσουμε ταχύτητα και να μειώσουμε τους χρόνους διεκπεραίωσης των υποχρεώσεων μας, δομώντας ένα πιο αποτελεσματικό πλαίσιο διαχείρισης της εργασίας μας. Η μεταρρύθμιση του δικαστηριακού συστήματος είναι ένα έργο πολύπτυχο και πολυσχιδές, που πέραν από την ψήφιση των νομοθεσιών που μεταβάλλουν τη δομή των δικαστηρίων μας, διαλαμβάνει και την υλοποίηση αυτοτελών μέτρων, όπως είναι ακριβώς το σημερινό. Γι’ αυτό χαιρετίζω τη σημερινή εξέλιξη και προσβλέπω στην ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles