19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Πατέρας άφησε ολόκληρη πόλη χωρίς internet για να μη “σερφάρουν” τα παιδιά του

    Στο παρελθόν αρκετοί ήταν οι γονείς που προσπαθούσαν να αποτρέψουν τα παιδιά τους από το να βγουν έξω με τους φίλους τους ή να δουν τηλεόραση πριν τελειώσουν τα μαθήματά τους. Πλέον όμως η κατάσταση έχει γίνει πιο περίπλοκη, αφού τα smartphones και τα social media έχουν ανατρέψει την κατάσταση και το internet κυριαρχεί στην καθημερινότητα των μαθητών.

    Το περιστατικό στη Γαλλία

    Στη Γαλλία, ένας πατέρας είχε την ιδέα πρόσφατα να περιορίσει το χρόνο που περνούν τα παιδιά του online, μπλοκάροντας το σήμα του internet στο σπίτι του. Δυστυχώς, το jammer ήταν λίγο πιο ισχυρό από ότι περίμενε, με αποτέλεσμα να αφήσει ολόκληρη την πόλη χωρίς internet.
    Οι Αρχές ενημερώθηκαν για το θέμα από το Agence nationale des fréquences (ANFR), που ανακάλυψε ότι ένα signal jammer μπλόκαρε τις ραδιοσυχνότητες στην πόλη. Ένας τεχνικός αργότερα κατάφερε να εντοπίσει το σπίτι πουευθύνεται, όπου ο πατέρας παραδέχτηκε ότι αγόρασε μια συσκευή για να μπλοκάρει το internet και τη χρησιμοποίησε.

    Η εξήγηση ήταν απλή. Ο άντρας εγκατέστησε τη συσκευή για να εμποδίσει τα έφηβα παιδιά του να σερφάρουν στο internet την ώρα που έπρεπε να κοιμούνται. Τα παιδιά είχαν εθιστεί στα social media και άλλες εφαρμογές, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία. Οι Αρχές απενεργοποίησαν τη συσκευή, όμως δυστυχώς ο πατέρας θα πληρώσει ένα τσουχτερό πρόστιμο για την πράξη του, το πιθανότερο όμως είναι να γλιτώσει τη φυλακή.

    Διαβάστε επίσης:

    Truth Social: Διαθέσιμη στο App Store η νέα πλατφόρμα του Donald Trump

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles