20.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    “Πάτωσε” η ζήτηση για το Vision Pro – Ποια τα σχέδια της Apple

    Το Vision Pro της Apple κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες στην αγορά, διαθέτοντας έναν εντυπωσιακό σχεδιασμό και προηγμένη τεχνολογία. Ενώ η συσκευή κατέγραψε ένα σταθερό ξεκίνημα, η ζήτηση μειώθηκε με τον χρόνο, πιθανότατα λόγω της υψηλής τιμής και των περιορισμένων περιπτώσεων που κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει στην πραγματική ζωή.

    Γνωστός αναλυτής του χώρου ισχυρίζεται ότι η ζήτηση του Vision Pro έχει μειωθεί σημαντικά, υπογραμμίζοντας την αδιαφορία των καταναλωτών που διαδέκτηκε την αρχική περίοδο ενθουσιασμού. Η Apple χαράζει με το headset νέα γραμμή στο spatial computing και ενώ διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά και τις εφαρμογές γι’ αυτό, η υψηλή τιμή αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

    Ο Mark Gurman από το Bloomberg αναφέρει ότι ο ενθουσιασμός για το Vision Pro έχει μειωθεί από την κυκλοφορία του. Η Apple θα πρέπει να αναβαθμίσει το headset της και να προσφέρει μια προσιτή εκδοχή της συσκευής για να αυξήσει το ενδιαφέρον, καθώς η κατηγορία του VR θεωρείται αρκετά δύσκολη. Ο Gurman μοιράστηκε επίσης την εμπειρία του με το Vision Pro, γνωστοποιώντας πώς σπάνια χρησιμοποιεί τη συσκευή στη δουλειά ή για ψυχαγωγία, καθώς το θεωρεί πιο κουραστικό σε σύγκριση με άλλες συσκευές όπως ένα laptop ή ένα tablet.

    Επιπλέον, το visionOS είναι ακόμα στα αρχικά στάδια του και οι ανεξάρτητοι προγραμματιστές δεν έχουν ακόμα κάνει τις εφαρμογές τους διαθέσιμες στην πλατφόρμα, οπότε αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο αναλυτής προτιμά το laptop του. Η Apple αναμένεται να βελτιώσει τις εφαρμογές της για το Vision Pro και εφόσον πρόκειται για ένα προϊόν πρώτης γενιάς, ενδέχεται να χρειαστεί κάποιος χρόνος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι δυσκολίες, για να επιτευχθεί μια καλύτερη εμπειρία χρήστη. Η εταιρεία εργάζεται πάνω στη δεύτερη γενιά του Vision Pro, η οποία μπορεί να προσφέρει βελτιώσεις μαζί με μείωση της τιμής, επιτρέποντας στη συσκευή να γίνει ένα προϊόν μαζικής κατανάλωσης. Μέχρι στιγμής, η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει 400.000 headsets φέτος λόγω προβλημάτων στην παραγωγή. Το Vision Pro θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες χώρες αργότερα φέτος, κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει τις πωλήσεις.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles