22.5 C
Athens
Κυριακή, 4 Μαΐου, 2025
More

    Πάβελ Ντούροφ: Ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατ. ευρώ ο ιδρυτής του Telegram

    Ο διευθύνων σύμβουλος του Telegram, Πάβελ Ντούροφ, κατηγορήθηκε επίσημα από τις γαλλικές αρχές και απαγορεύεται να εγκαταλείψει τη χώρα ενόψει της έρευνας εναντίον του Ρώσου δισεκατομμυριούχου. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal, ο Ντούροφ κατηγορήθηκε επίσημα την Τετάρτη για «συνενοχή στη διανομή παιδικής πορνογραφίας, παράνομων ναρκωτικών και λογισμικού χάκινγκ» μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram, καθώς και για «άρνηση συνεργασίας με τις έρευνες για παράνομες δραστηριότητες στην πλατφόρμα».

    Ο Ντούροφ συνελήφθη το Σάββατο έξω από το Παρίσι, αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού πλήρωσε εγγύηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Υποχρεούται να παραμείνει στη Γαλλία υπό δικαστική παρακολούθηση και να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της έρευνας, η οποία μπορεί να διαρκέσει μήνες ή ακόμη και χρόνια, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

    Αυτό σημαίνει ότι ο Ντούροφ, που είναι γνωστός για τη συνήθειά του να μετακινείται συχνά και να εργάζεται από άλλες χώρες, θα παραμείνει στη Γαλλία για το προβλεπτό μέλλον, εκτός αν οι κατηγορίες εναντίον του αποσυρθούν. Σε προγενέστερη δήλωσή του, το Telegram χαρακτήρισε τις κατηγορίες «παράλογες» και υποστήριξε ότι ο Ντούροφ δεν θα έπρεπε να θεωρείται υπεύθυνος για τις πράξεις των χρηστών της εφαρμογής του.

    Η υπόθεση αυτή εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την ευθύνη των ιδιοκτητών πλατφορμών για τις ενέργειες των χρηστών τους και την ικανότητα των αρχών να επιβάλουν νόμους σε διεθνείς εφαρμογές ψηφιακής επικοινωνίας. Ο Ντούροφ, ένας από τους πλέον επιφανείς επιχειρηματίες στον τομέα της τεχνολογίας, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο μιας έντονης νομικής μάχης που θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες συνέπειες για το μέλλον του Telegram και των άλλων παρόμοιων υπηρεσιών.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    15,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles