13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Έρχονται τα πρώτα λιλιπούτεια PCs (computer on-a-stick) με νέους πιο ισχυρούς Cherry Trail επεξεργαστές!

    Έχει συμπληρωθεί σχεδόν ένας χρόνος από τότε που τα πρώτα μικροσκοπικά PCs που βασίζονται στο πρότυπο computer-on-a-stick άρχισαν να εμφανίζονται στην αγορά και ήδη οι καταναλωτές δείχνουν να ανταποκρίνονται θερμά στις λιλιπούτειες προτάσεις των εταιρειών. Οι συγκεκριμένες προτάσεις φαίνεται ότι έχουν καταφέρει να «πιάσουν» στην αγορά, καθώς ήδη οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που ασχολούνται με την κατασκευή τους ετοιμάζουν τη «νέα γενιά»…

    Cherry Trail PC Sticks 1

    Παρατηρώντας, τα περισσότερα PC-on-a-stick, καθίσταται σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με συστήματα, τα οποία έχουν πανομοιότυπα specs (Intel Atom CPU, 2GB RAM και 32GB storage). Ωστόσο, η νέα φουρνιά θα βασίζεται σε επεξεργαστές Intel Crerry Trail και ήδη η κινεζική MeegoPad ετοιμάζει μία σειρά από PC sticks που θα ανεβάζουν κατακόρυφα τις επιδόσεις τους. Ειδικότερα, ξεκινώντας από το πιο οικονομικό MeegoPad T07, οι users με μόλις 115$ θα μπορούν να έχουν έναν ικανότατο υπολογιστή-τσέπης, όπου στην καρδιά του θα βρίσκεται ένας επεξεργαστής Intel Atom x5-8300 Cherry Trail, συνοδευόμενος από 2GB μνήμης RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου. Επιπλέον, το MeegoPad T07 θα υποστηρίζει 802.11 b/g/n Wi-Fi και Bluetooth 4.0, USB 2.0, HDMI port, καλώδιο microSD, microUSB και headset jack.

    Cherry Trail PC Sticks 2

    Επιπλέον, η MeegoPad έχει στα σκαριά δύο ακόμη πιο ισχυρά μοντέλα, το T05 και το Τ06, τα οποία αμφότερα διαθέτουν Atom z5-8500 Cherry Trail, 4GB μνήμης RAM, έως 64GB αποθηκευτικού χώρου και τις ίδιες ports με το T07, μόνο που εδώ έχουμε να κάνουμε με μία USB 3.0 port. Μία ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στο T06 και στο T05 είναι ότι στο μεν πρώτο υπάρχει και μία ενσωματωμένη μπαταρία με χωρητικότητα στα 300mAh που βοηθάει στη συνέχιση της λειτουργίας του συστήματος σε περίπτωση που υπάρχει μία διακοπή ρεύματος. Τα παραπάνω Cherry Trail-based μοντέλα της MeegoPad δεν θα είναι τα μόνα, καθώς ήδη η Shenzhen APEC Electronics έχει στα σκαριά τα δικά της PC-sticks με Cherry Trail processors.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles