25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Πειθαρχική διαδικασία ξεκινά η Ακαδημία των Όσκαρ εναντίον του Γουίλ Σμιθ

    Το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ την βραδιά της απονομής των Όσκαρ έγινε πρωτοσέλιδο σε όλον τον πλανήτη. Παρά το γεγονός ότι ο οσκαρικός πλέον ηθοποιός ζήτησε δημόσια συγνώμη για την αδικαιολόγητη αντίδρασή του, η αλήθεια είναι ότι η αντίδραση και οι πιθανές κυρώσεις από την Ακαδημία ήταν αναμενόμενες. Η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι ο Σμιθ αρνήθηκε να αποχωρήσει από την τελετή απονομής μετά το χαστούκι στον κωμικό, όπως του ζητήθηκε. Το αποτέλεσμα είναι να ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία κατά του ηθοποιού για ανάρμοστη σωματική επαφή, καταχρηστική ή επικίνδυνη συμπεριφορά και πράξεις που διακυβεύουν την ακεραιότητα της Ακαδημίας.

    “Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι ζητήθηκε από τον κ. Σμιθ να φύγει από την τελετή και αρνήθηκε. Αναγνωρίζουμε επίσης ότι θα έπρεπε να έχουμε μπορέσει να χειριστούμε την κατάσταση διαφορετικά”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που απονέμει τα Όσκαρ.

    Ο θεσμός δίδει στον ηθοποιό περιθώριο τουλάχιστον 15 ημερών “για να δώσει γραπτή απάντηση”.

    Το αστείο του Κρις Ροκ για το ξυρισμένο κεφάλι της Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, η οποία έχει προσβληθεί από αλωπεκίαση, πυροδότησε το σκάνδαλο που ξέσπασε την Κυριακή το βράδυ. Ο Γουίλ Σμιθ ανέβηκε ξαφνικά στην σκηνή και χαστούκισε τον Κρις Ροκ αφήνοντας άφωνους διάσημους και τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο.

    Στις 18 Απριλίου η σύνοδος για το περιστατικό

    Ενδεχόμενη λήψη “πειθαρχικών μέτρων” εναντίον του θα συζητηθεί σε σύνοδο της Ακαδημίας στις 18 Απριλίου. Σε αυτά μπορεί να περιλαμβάνεται αναστολή της συμμετοχής ή αποβολή του Γουίλ Σμιθ από την Ακαδημία, η οποία έχει σχεδόν 10.000 μέλη. Πολλοί στο Χόλυγουντ ζητούν από την Ακαδημία να επιβάλει κυρώσεις στον Αμερικανό σταρ για την πράξη αυτή βίας από σκηνής, η οποία επισκίασε την βραδιά απονομής των Όσκαρ. Σε επιστολή που απευθύνουν στα μέλη της Ακαδημίας, οι επικεφαλής της δηλώνουν “εξοργισμένοι” για το περιστατικό.

    “Η αναμετάδοση της 94ης τελετής των Όσκαρ, την Κυριακή, θα έπρεπε να είναι μια γιορτή για τους πολλούς ανθρώπους στην κοινότητά μας που έκαναν απίστευτη δουλειά τη χρονιά που πέρασε”, αναφέρεται στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν και η γενική διευθύντρια Ντον Χάντσον.

    “Είμαστε συγκλονισμένοι και εξοργισμένοι που αυτές οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιζήμια συμπεριφορά ενός υποψηφίου πάνω στη σκηνή”, υπογραμμίζουν.

    Διαβάστε επίσης:

    “Εξαφάνισαν” τον Keanu Reeves και τις ταινίες του οι κινεζικές Αρχές (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles