14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πελέ: Πέρασε στην αθανασία ο μάγος της μπάλας – Ξεκίνησε για το ταξίδι στην αιωνιότητα

    Ο Πελέ, ο βραζιλιάνος μάγος της μπάλας, ένας ποδοσφαιριστής που έγινε σύνθημα στα χείλια εκατομμυρίων ανθρώπων και αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων αθλητών όλων των επόχων και πιο επιδραστικών προσωπικοτήτων του 20ού αιώνα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Με τον θάνατό του “βυθίστηκε” στο πένθος ολόκληρη η Βραζιλία (στην οποία θεωρείται εθνικός ήρωας), αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, του οποίου υπήρξε ίσως ο μεγαλύτερος θρύλος. Τα τελευταία χρόνια, ο Βραζιλιάνος μάγος της στρογγυλής θεάς, έδινε μια γενναία μάχη με τον μεταστατικό καρκίνο και δεν λύγισε λεπτό, φεύγοντας όπως έζησε σε όλη του τη ζωή… ως πρωταθλητής.

    Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, που μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής με το όνομα “Πελέ”, θεωρείται μέχρι και σήμερα ο κορυφαίος όλων των εποχών και είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που κατέκτησε τρία Παγκόσμια Κύπελλα. Ο Πελέ γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1940 στην πόλη Τρες Κορασόες και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην εφηβική ομάδα της Μπαουρού, ενώ το 1956 πήρε μεταγραφή στην θρυλική Σάντος. Με τη φανέλα της βραζιλιάνικης ομάδας, αγωνίστηκε από το 1956 μέχρι το 1974, παίρνοντας μέρος σε 638 παιχνίδια και σκοράροντας 619 γκολ! Κατέκτησε 6 πρωταθλήματα Βραζιλίας, 3 Διηπειρωτικά και 3 Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ στις 20 Νοεμβρίου 1969 πέτυχε το 1000ο τέρμα της καριέρας του! Ακόμη πιο σπουδαία ήταν η καριέρα του με την Εθνική Βραζιλίας. Με τη φανέλα της “σελεσάο”, αγωνίστηκε σε 92 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 77 γκολ. Κατέκτησε τρία Μουντιάλ (1958, 1962, 1970) και αγαπήθηκε σαν Θεός από τους συμπατριώτες του. Καλό ταξίδι μάγε, σίγουρα θα παίζεις μεγάλη μπάλα στον παράδεισο… 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles