15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Το ρομπότ Pepper πηγαίνει στο… σχολείο!

    Το ρομπότ Pepper είναι ένα μικρό θαύμα της σύγχρονης ρομποτικής τεχνολογίας, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχει πουλήσει σα τρελό παρά την ομολογουμένως τσουχτερή τιμή του (άλλωστε ένα ρομπότ που επικοινωνεί με τους ανθρώπους δεν θα μπορούσε να είναι φθηνό). Το εξελιγμένο Pepper λοιπόν δικαιολογημένα συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και τώρα θα γραφεί για μία ακόμη φορά στα πρωτοσέλιδα των ιαπωνικών εφημερίδων, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει μαθήματα σε… κανονικό σχολείο!

    Robot Pepper 3

    Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτός θα είναι ένας μαθητής διαφορετικός από όλους τους άλλους, καθώς δεν θα αποτελείται από σάρκα και οστά, αλλά από μεταλλικά και ηλεκτρονικά μέρη και σύμφωνα με τους δημιουργούς του θα είναι η πρώτη φορά που ένα ρομπότ θα «μελετάει» μαζί με τους ανθρώπους. Μάλιστα, ύστερα από την είδηση της εγγραφής του στο λύκειο Waseda που βρίσκεται στην επαρχία της Fukushima, το Pepper ρομπότ «ανέβασε» στα κοινωνικά δίκτυα ένα update στο status του, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν περιμένει ποτέ να γίνει ποτέ αποδεκτό σε μία σχολική αίθουσα που φοιτούν άνθρωποι. Φυσικά, στο μάθημα της ιστορίας και των μαθητών κάτι μας λέει ότι το Pepper θα παίρνει άριστα, τώρα στην εκμάθηση της αγγλικής και της ιαπωνικής γλώσσας σίγουρα θα έχει ένα μικρό προβληματάκι, αλλά ελπίζουμε να μην έχει μεγάλο αντίκτυπο στη βαθμολογία τριμήνου του..

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles