21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το ρομπότ Pepper ξεπουλάει μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα!

    Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι οι Ιάπωνες λατρεύουν τα ρομπότ και μάλιστα δεν διστάζουν να δαπανήσουν μία μικρή περιουσία για να αγοράσουν ένα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το Pepper, το ανθρωπόμορφο ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα συναισθήματα και να αντιδράει αναλόγως σε αυτά, καταλαβαίνοντας ακόμη και τις εκφράσεις του προσώπου αλλά και της γλώσσας του σώματος του ιδιοκτήτη του.

    Pepper-Softbank6

    Η εταιρεία κατασκευής του ρομπότ Pepper, SoftBank, έδωσε προς πώληση τις πρώτες 1.000 μονάδες Pepper μέσω του επίσημου website της και όσο και εάν θα σας φανεί απίστευτο, και τα 1.000 πρώτα ρομπότ έγιναν καπνός μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα! Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι το Pepper robot κοστίζει κοντά στα 1.600$, οπότε το γεγονός ότι πωλήθηκαν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μπορείτε πολύ εύκολα να καταλάβετε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικό ρεκόρ. O ιθύνων νους της Softbank, Masayoshi Son δήλωσε ότι το Pepper μπορεί άνετα να κάνει συντροφιά, ενώ επίσης μπορεί και να διασκεδάσει τους ιδιοκτήτες του, καθώς έχει την ικανότητα να τραγουδάει, να χορεύει, ακόμη και να λέει ανέκδοτα! Μάλιστα, από τις εκπληκτικές δυνατότητες του Pepper μπορούν να επωφεληθούν και επιχειρήσεις, αλλά ακόμη και σχολεία και νοσοκομεία. Το Pepper αναμένεται του χρόνου να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και στην Αμερική και δε χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον project, το οποίο φέρνει πιο κοντά τον άνθρωπο με την τεχνητή νοημοσύνη.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles