21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Pepper: τα πρώτα ρομπότ-ρεσεψιονίστ στα νοσοκομεία του Βελγίου!

    Γνωρίστε τα «Pepper», τα πρώτα ρομπότ-ρεσεψιονίστ – που αλλού;- στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στα νοσοκομεία της Οστάνδης και της Λιέγης, που έκαναν πριν λίγες ημέρες την… πρεμιέρα τους! Τα συγκεκριμένα ανθρωποειδή ρομπότ έχουν μία οθόνη σαν ταμπλετ στο στήθος τους για να ενημερώνουν τους επισκέπτες, ενώ είναι τα πρώτα στον κόσμο που χαιρετούν τους ανθρώπους με το που τους δουν.

    ImageHandler

    Εχουν ύψος 140cm και κινούνται με ροδάκια τα οποία βρίσκονται κάτω από το λευκό frame. Το Pepper μπορεί να αναγνωρίσει 20 γλώσσες και να ξεχωρίσει αν μιλάει άνδρας, γυναίκα ή παιδί.
    Στο νοσοκομείο της Λιέγης το ρομπότ κόστισε 30.000 ευρώ και προς το παρόν εκτελεί χρέη ρεσεψιονίστ. Στο νοσοκομείο της Οστάνδης το ρομπότ μπορεί να κατευθύνει τον επισκέπτη στο μέρος που ψάχνει χάρη στο λογισμικό που έχει αναπτύξει η κατασκευάστρια εταιρεία Zora Bots στον εγκέφαλό του.

    robot hospitals1

    Τα κομμάτια των ρομπότ Pepper προέρχονται από την Ασία αλλά συναρμολογούνται στη Γαλλία. Εχουν ήδη δοκιμαστεί σε ιαπωνικά καταστήματα και μερικά μεγάλα γαλλικά εμπορικά κέντρα.
    «Είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθούν στην υποδοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας που τα κατασκευάζει. Τα ρομπότ θα χρησιμοποιούνται στο μέλλον σε 300 νοσοκομεία ή σε σπίτια, ενώ στη Λιέγη και την Οστάνδη, χρησιμοποιούνται ως εργαλείο υποστήριξης για παιδιά και υπερήλικες.

    Θα θέλατε να τα δείτε και στα δικά μας, ή μήπως ζητάμε πολλά;

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles