13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Pepper. To συναισθηματικό ρομπότ προς πώληση, με «μόλις»… 2.000 δολάρια!

    To Pepper είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα projects στην ιστορία της ρομποτικής τεχνολογίας, καθώς πρόκειται για ένα πραγματικά εξελιγμένο ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να νιώθει και να αντιδράει απέναντι στα ανθρώπινα συναισθήματα. Τώρα, η ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Softbank σε συνεργασία με την γαλλική εταιρεία  νέων τεχνολογιών Aldebaran που αναπτύσσει εδώ και χρόνια το Pepper, ετοιμάζονται να προχωρήσουν μαζί στο επόμενο βήμα, καθώς σκοπεύουν να διαθέσουν το εξελιγμένο αυτό ρομπότ προς πώληση μέσα στο 2015!

    Pepper

    Οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών έχουν συμφωνήσει στη διάθεση του Pepper για αρχή στην  ιαπωνική αγορά (που άλλου;) με τιμή πώλησης που θα κυμαίνεται περίπου στα 2.000 δολάρια. Το Pepper μπορεί να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους μέσω συναισθημάτων, αλλά και δια μέσω της ομιλίας και της γλώσσας του σώματος. Για να διευκολύνεται στην επαφή του με τους ανθρώπους, το εν λόγω ρομπότ διαθέτει μικρόφωνα και μία σειρά από ειδικούς σένσορες, ενώ μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της Aldebaran, Bruno Maisonnier, το Pepper θα μπορεί να δεχθεί μία σειρά από applications και upgrades, τα οποία θα το κάνουν ακόμη πιο έξυπνο. Αυτή τη στιγμή, το Pepper, μπορεί να καταλάβει περισσότερες από 4.500 λέξεις στην ιαπωνική γλώσσα, ενώ κατανοώντας τον τόνο κάθε λέξης, το εξελιγμένο αυτό ρομπότ μπορεί να αναλύσει και να αντιδράσει ανάλογα στη διάθεση του συνομιλητή του.

    Pepper

    Όπως χαρακτηριστικά πιστεύει ο Bruno Maisonnier, τα ρομπότ αναμένεται να προκαλέσουν μία επανάσταση στο κόσμο, που θα είναι αντίστοιχη της επανάστασης που έφεραν στη καθημερινή ζωή μας τα PC και τα smartphones. Το μέλλον μοιάζει να είναι περισσότερο κοντά από ότι νομίζουμε, για αυτό και δεν αποκλείεται σε μερικά χρόνια και τα ρομπότ να γίνουν και αυτά αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Αν θέλετε να πάρετε μία μικρή γεύση από το Pepper δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το video που ακολουθεί…

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles