19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Perenio- Smart Security System: To ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας που θα σας απαλλάξει από κάθε έγνοια

    H Perenio παρουσιάζει το ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας, το οποίο αποτελείται από 4 αισθητήρες με στόχο την ασφάλιση του χώρου στον οποίο τοποθετούνται. Είτε πρόκειται για κλοπή, είτε για διαρροή, είτε για φωτιά, οι αισθητήρες αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα δε κυλάνε όπως πρέπει. Έτσι, στέλνουν ειδοποίηση στο smartphone του χρήστη ούτως ώστε να ενεργήσει άμεσα. Οι αισθητήρες, τοποθετούνται σε διάφορα σημεία και επικοινωνούν με τη κεντρική συσκευή. Το σύστημα αυτό, μπορεί να τοποθετηθεί σε σπίτι, γραφείο ή διαμέρισμα.

    Ο χρήστης μπορεί να βλέπει και να ελέγχει τη κατάσταση της κάθε συσκευής ξεχωριστά, χρησιμοποιώντας απλά το smartphone του. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να τοποθετήσει τους αισθητήρες σε σημεία που θεωρεί ότι μπορεί να προκληθεί κίνδυνος, ανάλογα με την ιδιότητα του κάθε αισθητήρα. Το σύστημα ασφαλείας αποτελείται από 4 αισθητήρες και τη κεντρική συσκευή (Control Gateway).

    Το Control Gateway διασφαλίζει την ασύρματη λειτουργία των αισθητήρων και συλλέγει δεδομένα με τα οποία μπορεί να ειδοποιήσει αυτόματα το χρήστη, σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος.

    Ο Αισθητήρας καπνού (Smoke Sensor) διαθέτει σειρήνα 85 dB / 3 m, η οποία ειδοποιεί το χρήστη, σε περίπτωση που ανιχνευτεί καπνός στο χώρο όπου τοποθετείται. Ακολούθως, ο χρήστης λαμβάνει αμέσως ειδοποίηση στο smartphone του.

    Ο Αισθητήρας κίνησης (Motion Sensor) είναι μια συσκευή PIR (Passive Infrared Sensor) που ανιχνεύει κίνηση στη περιοχή όπου τοποθετείται, έως και 6 μέτρα.

    Ο Αισθητήρας διαρροής (Leak Sensor) είναι μια συσκευή που παρέχει έγκαιρη ανίχνευση διαρροής νερού και άλλων υγρών στην περιοχή όπου τοποθετείται. Συνήθως τοποθετείται στο πάτωμα του μπάνιου ή στη κουζίνα. Σε περίπτωση διαρροής ενεργοποιείται συναγερμός έως 65 dB και παράλληλα ειδοποιείται ο χρήστης στο smartphone του.

    Ο Αισθητήρας ασφαλείας (Security Sensor) τοποθετείται πάνω σε πόρτες και παράθυρα. Ενεργοποιείται όταν ανοίγει η πόρτα ή το παράθυρο και αυτόματα η κεντρική συσκευή στέλνει ειδοποίηση στο smartphone. Έτσι ο χρήστης γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει.

    Γιατί αξίζει να τοποθετηθούν οι αισθητήρες στο χώρο:

    1. Aσφάλεια στο χώρο από πιθανούς κινδύνους όπως διαρροή, φωτιά, κλοπή.
    2. Κατάλληλο για άτομα που λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι ή το γραφείο.
    3. Κατάλληλο για σπίτια που διαθέτουν πολλές συσκευές σε λειτουργία.
    4. Έλεγχος κατάστασης του χώρου ανά πάσα στιγμή.
    5. Λειτουργικό δώρο.

    Τώρα πλέον, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το τι συμβαίνει στο χώρο, αφού το σύστημα ασφαλείας της Perenio έχει σίγουρα τον έλεγχο.

    Σχετικά με την Perenio:

    Η Perenio IoT είναι μια καινοτόμος εταιρεία που αναπτύσσει και κατασκευάζει συστήματα ελέγχου και ασφάλειας κτιρίων. Η αποστολή της είναι να κάνει κάθε σπίτι και γραφείο ασφαλές και να παρέχει στους πελάτες της την ευκαιρία να εξοικονομήσει υπηρεσίες όπως ηλεκτρικό ρεύμα, φως, θέρμανση, φυσικό αέριο και νερό. Τα κεντρικά γραφεία και το ερευνητικό κέντρο της εταιρείας βρίσκονται στην Πράγα της Τσεχίας. Οι ειδικοί απαντούν στο ερώτημα ποιες συσκευές από τον κόσμο του IoT (το “διαδίκτυο των πραγμάτων”) μπορούν να λύσουν τα προβλήματα ασφάλειας των ανθρώπων στο άμεσο μέλλον και πώς να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ασφαλείς μέσω της τεχνολογίας. Η Perenio αποτελεί ιδιωτική επωνυμία του ομίλου ΑSBIS.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles