13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Περισσότερα από 38,4 εκατ. PS5 πούλησε η Sony

    Σε μια περίοδο που κατάφερε να λύσει τα προβλήματα του ανεφοδιασμού, η Sony βλέπει μια αξιοσημείωτη αύξηση στη ζήτηση για κονσόλες PlayStation 5. Η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο, που αποκαλύπτουν ότι πούλησε 6,3 εκατομμύρια PS5. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό νούμερο σε μια περίοδο εκτός διακοπών, σε σύγκριση με τα 2 εκατομμύρια της προηγούμενης χρονιάς. Το σύνολο επομένως για το οικονομικό έτος 2022 ανέρχεται στα 19,1 εκατομμύρια, ένα νούμερο που ξεπερνά την πρόβλεψη των 18 εκατομμυρίων. Η εταιρεία έχει πουλήσει περισσότερα από 38.4 εκατομμύρια PS5 από τότε που κυκλοφόρησε η κονσόλα στα τέλη του 2020.

    Ωστόσο, τα νέα δεν ήταν τόσο καλά στην κατηγορία του software. Οι πωλήσεις παιχνιδιών έπεσαν στα 68 εκατομμύρια από 70,5 εκατομμύρια πριν από ένα χρόνο και μειώθηκαν για το οικονομικό έτος σε 264,2 εκατομμύρια σε σύγκριση με 303,2 εκατομμύρια του 2021. Οι χρήστες του PlayStation Network μειώθηκαν στα 108 εκατομμύρια από 112 εκατομμύρια το προηγούμενο τρίμηνο, αν και οι συνδρομητές του PS Plus αυξήθηκαν ελαφρά.

    Η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι η πορεία θα είναι θετική το επόμενο έτος, προβλέποντας αύξηση 7% στα έσοδα για το 2023. Προβλέπει επίσης αυξημένες πωλήσεις hardware, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών, αν και δεν είπε τίποτα για την πορεία του PlayStation VR2 μέχρι σήμερα.

    Διαβάστε επίσης:

    Βρετανικό “μπλόκο” στην εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles