18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Perseverance: Εντοπίστηκε κρυφό μήνυμα στο αλεξίπτωτο του και το Internet κατάφερε να το αποκωδικοποιήσει!

    Όπως όλα δείχνουν, οι επιστήμονες της NASA λατρεύουν τα «easter eggs», καθώς είναι σύνηθες να τοποθετούν στις διαστημικές αποστολές τους κρυφά μηνύματα που πολλές φορές η αποκωδικοποίηση τους απαιτεί… «ειδική μεταχείριση». Τηρώντας την παράδοση, αυτό συνέβη και με το Perseverance, καθώς οι υπεύθυνοι της αποστολής θέλησαν να τοποθετήσουν ένα κρυφό μήνυμα στο αλεξίπτωτο του, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να καταφέρει το rover να προσγειωθεί με ασφάλεια στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη.

    Οι υπεύθυνοι της διαστημικής αποστολής κράτησαν καλά κρυμμένο το μυστικό τους, ωστόσο αυτό δεν πτόησε τα «τσακάλια» του Internet, τα οποία κατάφεραν να το αποκρυπτογραφήσουν! Όπως έγινε γνωστό, το εν λόγω μήνυμα ήταν «γραμμένο» σε δυαδικό κώδικα και έτσι δεν μπορούσε να γίνει εύκολα αντιληπτό. Όμως οι λάτρεις των γρίφων «ξεψάχνισαν» την σχετική φωτογραφία που απεικονίζει το ανοιγμένο αλεξίπτωτο και κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν την φράση: «Dare Mighty Things»! Το εν λόγω ρητό είναι το motto της αποστολής στον Κόκκινο Πλανήτη και βρίσκεται τοποθετημένο στους τείχους στο κέντρο ελέγχου της NASA (JPL) στη Νότια Καλιφόρνια. Ο Chief Engineer του Perseverance, Adam Steltzner, επιβεβαίωσε την ύπαρξη του κωδικοποιημένου μηνύματος στο Twitter, το οποίο έλυσαν οι fans των easter eggs μέσα σε μόλις έξι ώρες.

    Μάλιστα, οι παρατηρητικοί φίλοι των γρίφων κατάφεραν να εντοπίσουν ένα ακόμη μήνυμα, το οποίο βρίσκεται εντυπωμένο στο σώμα του rover της NASA, κάνοντας zoom σε μία από τις φωτογραφίες που έστειλε το Perseverance. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μικρό «πορτραίτο», το οποίο απεικονίζει όλες τις προηγούμενες αποστολές με rover που έφεραν την υπογραφή της NASA.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο Curiosity rover, το οποίο έκανε την «επίσκεψη» του στον Άρη το 2012 υπήρχε ένα ανάλογο κρυφό μήνυμα, με ειδικές οπές στις ρόδες του, το οποίο ήταν γραμμένο σε κώδικα Μορς και το οποίο ουσιαστικά σχημάτιζε τα αρχικά JPL. Χωρίς αμφιβολία, οι επιστήμονες της NASA πάντοτε βρίσκουν τρόπους για να μας εκπλήσσουν ευχάριστα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles