13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Perseverance: Πως θα παρακολουθήσετε την προσεδάφιση του rover της NASA στον Άρη!

    Είστε έτοιμοι να… κάνετε μια διαστημική βόλτα μέχρι τον πλανήτη Άρη; Το Perseverance στις 18 Φεβρουαρίου (εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά) πρόκειται να προσεδαφιστεί στην επιφάνεια του Κόκκινου πλανήτη, έχοντας μια εξαιρετικά σημαντική αποστολή. Το νέο rover της NASA θα επιχειρήσει να εξερευνήσει μια αρχαία περιοχή του Άρη, στην οποία υπάρχουν ενδείξεις εξωγήινης ζωής σε μικροβιακή μορφή (για να το ξεκαθαρίσουμε δεν μιλάμε για νοήμονα όντα με γκρίζο χρώμα και με μεγάλα μαύρα μάτια που επικοινωνούν τηλεπαθητικά).

    Το Perseverance θα έρθει εξοπλισμένο με ειδικά laser, κάμερες υψηλής ευκρινείας και πολλά ακόμη επιστημονικά όργανα και εργαλεία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να σκαναριστεί χιλιοστό – χιλιοστό τόσο η επιφάνεια, όσο και το υπέδαφος της επιλεγμένης περιοχής. Στόχος του rover της NASA είναι να εντοπίσει σημάδια από άτομα ή μικροκυτταρικούς οργανισμούς, γεμίζοντας με υλικό 43 φιαλίδια, τα οποία στη συνέχεια θα ταξιδέψουν πίσω στον πλανήτη μας. Επιπλέον, το Perseverance κρύβει στο εσωτερικό του, το Ingenuity Mars Helicopter, ενός εξελιγμένου drone, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση πάνω από τον κόκκινο πλανήτη, πετώντας περίπου για 90 δευτερόλεπτα και ακολουθώντας μια προκαθορισμένη διαδρομή πτήσης.

    Την προσπάθεια του Perseverance μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω YouTube link (ξεκινάει στις 18/2 και ώρα Ελλάδος 21:15), στο official website, αλλά και στα social media accounts της NASA που θα βρείτε παρακάτω. Ελπίζουμε ότι θα πετύχει στην αποστολή του, πραγματοποιώντας ένα ακόμη άλμα στην προσπάθεια της εξερεύνησης του διαστήματος.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles