24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πες αντίο στο τιρμπουσόν που αγάπησες. Εφευρέθηκε ο βιδωτός φελλός για τα μπουκάλια κρασιού

    Και να που, εν έτη 2013, ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα gadgets, το τιρμπουσόν, συνειδητοποιεί πως θα πεθάνει σύντομα και μία νέα εφεύρεση έρχεται να αλλάξει την ζωή των απανταχού εραστών του κρασιού. Κυρίες και Κύριοι… καλώς ορίσατε τον βιδωτό φελλό για τα μπουκάλια κρασιού.

    helix_cork

    Μετά από 4 χρόνια ενδελεχούς έρευνας, η κατασκευάστρια εταιρεία φελλών Amorim, σε συνεργασία με την εταιρεία O-I που κατασκευάζει μπουκάλια επινόησαν τον φελλό Helix και το ανάλογο μπουκάλι με εγκοπές που επιτρέπουν το άνοιγμα και το ξανά-κλείσιμο του μπουκαλιού κρασί, με τον απλό τρόπο του βιδώματος. 4 χρόνια χρειάστηκαν, όχι για να επινοήσουν το σχέδιο, αλλά για να μπορέσουν να διαπιστώσουν αν η συγκεκριμένη τεχνική, θα επηρεάσει την ποιότητα του κρασιού που βρίσκεται σε μπουκάλι στο οποίο ο συσσωματωμένος φελλός, πολύ απλά, αντί να «βγαίνει», βιδώνει.

    Τι θα σημαίνει αυτή η ανακάλυψη του Helix για όλους εμάς; Πρώτον, ότι δεν θα χρειάζεται να διαθέτουμε το γνωστό τιρμπουσόν για να ανοίγουμε το κρασί μας. Δεύτερον; Ότι θα μπορούμε να σφραγίζουμε και πάλι το  μπουκάλι κρασί αν δεν αντέχουμε να το τελειώσουμε. Βέβαια, ο κάθε γνήσιος οινόφιλος, θα σας πει πως αν δεν αντέχεις να το πιεις, μην το ανοίξεις καθόλου. Και συμφωνούμε (μετά από χρόνια και χιλιάδες μπουκάλια εμπειρίας). Αλλά αυτή είναι μία άλλη συζήτηση.

    Ο νέος φελλός που… βιδώνει, παρουσιάζεται σήμερα στην έκθεση Vinexpo, στο Bordeaux, στη Γαλλία.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles