15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πες το με ένα hashtag!

    talking hashtagsΕίναι γνωστό σε όλους πως το Facebook έκανε, τελευταίο και καταϊδρωμένο, χρήση του hashtag. Στις 13 Ιουνίου λοιπόν ανακοίνωσε επίσημα το λανσάρισμα αυτής της «λειτουργίας». Η χρήση λοιπόν του hashtag θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να ομαδοποιούν αλλά και να (παρ)ακολουθούν θέματα και συζητήσεις σε έναν κόσμο που η πληροφορία είναι πιο ρευστή από ποτέ.

    Για την ιστορία, μάθε πως hashtag χρησιμοποιείται κατά κόρον στο Twitter, πλατφόρμα όπου ανέδειξε τη χρήση του και ακολούθησαν και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως Instagram, Pinterest και Google+ μεταξύ άλλων.

    Ωστόσο, αν ανήκεις σε εκείνο το ποσοστό του πληθυσμού που χρησιμοποιούσε μόνο το Facebook, τότε η λειτουργία του hashtag, που εγκαινίασε πριν από περίπου 2 εβδομάδες το Facebook, σου ακούγεται περίπου ως κινέζικα!

    Παρακάτω θα δεις τρόπους με τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιείς τα #hashtags και να κάνεις τους φίλους σου να απορούν με την… ευφράδειά σου.

    Καταρχήν, hashtag αποτελεί οτιδήποτε είναι της μορφής #[κείμενο]. Δηλαδή, οτιδήποτε ξεκινά με δίεση (#) και ακολουθείται είτε από μια λέξη είτε από μια φράση η οποία δεν περιέχει κενά.

    Για παράδειγμα τα ακόλουθα: #auto_einai_ena_hashtag , #autoEinaiEnaAllo αλλά και #auto αποτελούν όλα hashtags. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα, κάτι που μάλλον δεν ήξερες, να δημιουργήσεις και hashtags με ελληνικούς χαρακτήρες! #Φοβερό, ε; Άρα, εκεί που κάθεσαι στην παραλία και παίζεις με το κινητό μπορείς να γράψεις στο Facebook: «Η μέρα σήμερα είχε κολύμπι, ρακέτες και θαλασσινά! #Τέλεια_μέρα_η_σημερινή!». Κατάλαβες το πνεύμα!

    Μέχρι εδώ όλα καλά! Δεν το λες δύσκολο. Μιας και έμαθες τα βασικά, μάθε τώρα και το νούμερο ένα faux pas όσον αφορά το hashtagging. Επειδή σίγουρα θα ενθουσιάστηκες με την ευκολία του να δημιουργείς hashtags μπορεί να παρασυρθείς και να προσθέτεις # (δίεση) σε όλες τις λέξεις κάτι το οποίο αποτελεί big no-no! Άρα, posts τύπου #Θα #εφαρμόσω #όλα #όσα #έμαθα #στο #άρθρο #για #τα #hashtags πρέπει να αποφεύγονται.

    Και επειδή σίγουρα σε απασχολούν και τα ζητήματα ασφαλείας σχετικά με το ποιος μπορεί να βλέπει τα hashtags σου  (Facebook is watching you) μάθε πως το αυτό εξαρτάται από το τις ρυθμίσεις που θέτεις στο εκάστοτε post σου. Αν κοινοποιήσεις ένα post στους φίλους σου από τη σχολή και για παράδειγμα χρησιμοποιείς hashtags για να σχολιάσεις εκείνον το καθηγητή από τη σχολή σου που σε έκοψε στο μάθημα, καταστρέφοντάς σου το καλοκαίρι, τότε θα είναι ορατά μόνο σε αυτούς (αλλά από την άλλη για το Facebook μιλάμε, κρύβε λόγια, ποτέ δεν ξέρεις!).

    Ξεκίνα σήμερα και γράψε ένα post για το πώς ήταν η μέρα σου χρησιμοποιώντας hashtags.

     

    Happy #hashtagging!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles