20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Philips B Line 272B7QPTKEB Review: «Premium και με… οικολογική συνείδηση»!

    H Philips είναι ένα brand στον τομέα των οθονών υψηλών προδιαγραφών, το οποίο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις του καταναλωτικού κοινού κερδίζοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την Philips B Line 272B7QPTKEB, μία ξεχωριστή (και ταυτόχρονα πρωτότυπη) πρόταση με επαγγελματικό προσανατολισμό, η οποία είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει όχι μόνο δυναμικές επιδόσεις, αλλά και εκπληκτική ασφάλεια, καθώς έρχεται εφοδιασμένη με ένα εντυπωσιακό pop up camera feature, το οποίο είναι η ιδανικότερη προστασία απέναντι στους hackers… Για να δούμε όμως αναλυτικά τις εκπλήξεις που κρύβει το monitor της Philips…

    272b7qptkeb-4

    Σοβαρό αλλά… όμορφο design!

    H εποχή που οι οθόνες ήταν «αδιάφορες συσκευές» σε ότι έχει να κάνει με την εξωτερική τους εμφάνιση έχει περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς η τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια είναι ότι τα σύγχρονα monitors θα πρέπει όχι μόνο να είναι όμορφα στο μάτι, αλλά παράλληλα να προσφέρουν την maximum εργονομία στον χρήστη. Το 27άρι Philips 272B7QPTKEB είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να στέκεται όμορφα σε κάθε χώρο, με το edge-to-edge glass και τα εξαιρετικά λεπτά bezels να δηλώνουν τον premium χαρακτήρα του 272B7QPTKEB. Αρκετά ικανοποιημένους μας άφησε ο στιβαρός χαρακτήρας του monitor, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι αποτελείται από ανακυκλώσιμα υλικά στο 85% του συνόλου της κατασκευής του.

    272b7qptkeb-5

    Παρατηρώντας πιο προσεκτικά το monitor της Philips δε γίνεται να μην εστιάσουμε στην κυκλική SmartErgoBase, η οποία διακρίνεται για τον εργονομικό της χαρακτήρα, αλλά και από το γεγονός ότι προσφέρει εκπληκτική σταθερότητα, ενώ βοηθάει στην καλύτερη προσαρμογή του monitor σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη. Στο πίσω τμήμα του βρίσκονται όλα τα διαθέσιμα ports, με το 272B7QPTKEB να διαθέτει: 1xVGA (Analog), 1xDisplayPort 1.2, 1xMini Display Port, HDMI 1.4, αλλά και 3xUSB 3.0, με μία εξ’ αυτών να χρησιμεύει για fast charging συσκευών.

    272b7qptkeb-8

    Στο δεξί τμήμα του monitor βρίσκονται τοποθετημένα τα touch-based buttons που δίνουν τη δυνατότητα για ρύθμιση και παραμετροποίηση των settings, ενώ στην επάνω πλευρά θα συναντήσετε μία κρυφή ενσωματωμένη (pop-up ) webcam. Το ιδιαίτερο αυτό feature χρησιμεύει σε εκείνους τους χρήστες, οι οποίοι επιθυμούν την maximum ασφάλεια από ένα monitor, καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι hackers δεν διστάζουν να παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των users, διεισδύοντας ακόμη και μέσω των webcams του. Με αυτό το απλό, αλλά έξυπνο κόλπο, η webcam ουσιαστικά «κρύβεται» μέσα στο monitor και έτσι μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο…

    272b7qptkeb-6

    Στα πλεονεκτήματα του 272B7QPTKEB προσθέστε την ύπαρξη δύο ηχείων (ισχύος 2 Watt), τα οποία σαφώς και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ένα εξωτερικό σύστημα ηχείων, ωστόσο εάν δεν έχετε υψηλές απαιτήσεις από τον παραγόμενο ήχο και χρησιμοποιείτε το monitor της Philips για την καθημερινή δουλειά του γραφείου, τότε δεν θα προβληματιστείτε ιδιαίτερα.

    QHD… απόλαυση!    

    To design του Philips B Line 272B7QPTKEB είναι σίγουρα «προσεγμένο», όμως ο premium εξωτερικός σχεδιασμός του επισκιάζεται (με την καλή έννοια) από τις άριστες επιδόσεις του display. Το Quad HD display (2560×1440 pixels) που βασίζεται σε ένα τελευταίας τεχνολογίας IPS panel σίγουρα κάνουν καλά τη δουλειά τους, προσφέροντας μοναδική ζωντάνια και άκρως ρεαλιστικά χρώματα, καθιστώντας την πρόταση της Philips ιδανική για τη διαχείριση φωτογραφιών και videos. Επιπλέον, και οι χρήστες που αναζητούν ένα monitor για να τρέχουν CAD-CAM applications και εφαρμογές 3D περιεχομένου, το μόνο βέβαιο είναι ότι το 272B7QPTKEB δεν θα τους απογοητεύσει.

    272b7qptkeb-9

    Πέραν των εξαιρετικών χρωμάτων και της υψηλής ευκρίνειας, το στοιχείο εκείνο που κάνει βέβαια το Philips B Line 272B7QPTKEB να ξεχωρίζει είναι ότι ενσωματώνει την τεχνολογία Flicker-Free και LowBlue Mode που σημαίνει ότι φιλτράρει καλύτερα την ακτινοβολία και προσφέρει μία πιο άνετη και ξεκούραστη εμπειρία στον χρήστη ακόμη και ύστερα από πολύωρη χρήση. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το 27άρι premium monitor της Philips διαθέτει χρόνο απόκρισης στα 5ms (GtG), με τα επίπεδα φωτεινότητας του να ανέρχονται στα 350 cd/m2 και το contrast ratio να κυμαίνεται στο 1000:1. Επίσης, αξίζει να τονίσουμε ότι το 272B7QPTKEB προσφέρει εξαιρετικές γωνίες θέασης και έτσι μπορείτε να απολαμβάνετε την ποιότητα του IPS panel του 272B7QPTKEB σχεδόν από… παντού!

    272b7qptkeb-1

    Τέλος, πέραν των πολύ καλών επιδόσεων, δε γίνεται να μην τονίσουμε και την οικολογική φιλοσοφία που έχει ενσωματώσει με τη λειτουργία PowerSensor, η οποία εξοικονομεί περίπου το 80% της συνολικής ενέργειας. Το monitor είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται μέσω ενός ειδικού σένσορα το πότε ο χρήστης του βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την οθόνη. Σε αντίθετη περίπτωση, το display ελαττώνει τα επίπεδα φωτεινότητας και έτσι εξοικονομεί αρκετή ενέργεια, κάνοντας καλό στην τσέπη του χρήστη του αλλά και στο περιβάλλον.

    Professional all-around λύση!

    Το Philips B Line 272B7QPTKEB (με τιμή στα 600 με 700 ευρώ) είναι ένα monitor που έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει κυρίως τους επαγγελματίες users, οι οποίοι βρίσκονται πάρα πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους. Συμβάλλοντας στην τόνωση της παραγωγικότητας και κάνοντας παράλληλα οικονομία (λόγω των energy efficient λειτουργιών του) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδανικό για όλες τις επιχειρήσεις και χώρους εργασίας. Φυσικά, εάν το προτιμήσετε για μία πιο «light» καθημερινή χρήση, το high-end monitor της Philips είναι βέβαιο ότι θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles