12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Philips Brilliance 272B7QU Review: «Απλή, γοητευτική και… ξεχωριστή»!

    Η σειρά Brilliance της Philips έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό συνώνυμη της ποιότητας και της αξιοπιστίας, καθώς μπορεί να κερδίσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό χρήστη από το πρώτο κιόλας λεπτό. Για αυτό και η Philips δεν βρίσκεται τυχαία ανάμεσα στις κορυφαίες θέσεις των κατασκευαστών monitors και το 272B7QU αποτελεί σίγουρα ένα monitor που ενσωματώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ευρύτερη φιλοσοφία της γνωστής εταιρείας.

    Βγάζοντας το monitor από τη συσκευασία του μπορούμε εύκολα να σταθούμε και να εκθειάσουμε τον premium χαρακτήρα του. Ακολουθώντας κυρίως κλασικές και πιο αυστηρές γραμμές, καθίσταται αμέσως σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα monitor που μπορεί να βρει θέση σε οποιοδήποτε εργασιακό χώρο ή γραφείο στο σπίτι. Το μάτι αμέσως πέφτει στα ιδιαίτερα στενά μαύρα bezels (Ultra-narrow σχεδιασμός), τα οποία ουσιαστικά συρρικνώνουν τον χώρο που καταλαμβάνει το 272B7QU στο γραφείο σας και έτσι καθιστούν την συνεργασία του και με άλλα monitors, προσφέροντας την απόλυτη multiple display εμπειρία είτε το προορίζεται για επαγγελματικούς, είτε για πιο… entertainment σκοπούς. Επιπλέον, η κυκλική βάση παρέχει στιβαρό κράτημα, ενώ μέσω του βραχίονα της μπορείτε να ρυθμίστε το ύψος και την κλίση της, προσαρμόζοντας την καλύτερα στις ανάγκες σας.

    dav

    Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η Philips Brilliance 272B7QU τα έχει τα… «κιλάκια» της, καθώς ζυγίζει μαζί με το stand λίγο παραπάνω από τα 7 κιλά και έτσι είναι κάπως βαρύτερη σε σύγκριση με τα περισσότερα monitor 27 ιντσών που κυκλοφορούν στην αγορά. Φυσικά, το αυξημένο βάρος έχει και τη λογική του εξήγηση, καθώς μία από τις πολύ χρήσιμες δυνατότητες της είναι ότι μπορεί να τροφοδοτήσει άλλες εξωτερικές συσκευές μέσω των USB 3.1 ports που διαθέτει, προσφέροντας έτσι τροφοδοσία που φτάνει έως τα 60 W!

    Σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα connectivity ports που προσφέρει η πρόταση της Philips, σίγουρα δεν πρόκειται να απογοητευθείτε, καθώς προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ο σύγχρονος επαγγελματίας και κάτι… παραπάνω. Συγκεκριμένα, στο πίσω μέρος του monitor θα βρείτε: 1xDisplay Port 1.2, 1xHDMI 1.4, 1xUSB 3.1 (upstream), 1xUSB 3.1 (downstream), όπως επίσης και Ethernet Port και ένα Headphone Jack, αλλά και ενσωματωμένα speakers (2×2 W). Ένα από τα πλεονεκτήματα της πρότασης της Philips που σίγουρα θα καλύψει τις ανάγκες των πιο απαιτητικών users έχει να κάνει με την ύπαρξη του bult-in USB-C docking station που επιτρέπει με μία μόνο σύνδεση να συνδέσετε το laptop σας direct στο monitor και να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες του, χωρίς μάλιστα να παραλείπεται η φόρτιση του.

    Προσφέροντας, maximum ευκολία χρήσης, το αμέσως επόμενο στοιχείο που μας γοήτευσε στη συγκεκριμένη οθόνη της σειράς Brilliance δεν ήταν άλλο από τη μοναδική ποιότητα της εικόνας, καθώς διαθέτει Ultra Wide-Color τεχνολογία που μεταφράζεται σε μεγαλύτερο φάσμα χρωμάτων και πιο λαμπερή εικόνα. Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι το οπτικό αποτέλεσμα που μας προσέφερε προσέγγιζε πάρα πολύ τον πραγματικό κόσμο. Οι πράσινες αποχρώσεις είναι άκρως φυσικές, τα χρώματα που πηγάζουν από το κόκκινο «ολοζώντανα» και το μπλε είναι εξαιρετικά βαθύ. Οι ευχάριστες εκπλήξεις φυσικά δεν σταματούν εδώ, καθώς το IPS panel προσφέρει ευρείες γωνίες θέασης (178/178), ενώ ακόμη και όταν βρίσκεται σε θέση Pivot (στις 90 μοίρες) το αποτέλεσμα απλώς… δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

    Για τους λάτρεις των tech specs, η Philips Brilliance 272B7QU προσφέρει maximum ανάλυση στα 2560×1440 pixels (στα 75Hz) με πυκνότητα στα Pixels στα 109ppi, χρόνο απόκρισης GtG στα 5ms, typical contrast ratio στα 1000:1 και φωτεινότητα στα 350  cd/m². Επιπλέον, διαθέτει flicker-free τεχνολογία που εξαφανίζει το πάντοτε ενοχλητικό τρεμόπαιγμα και το χρωματικό της εύρος αγγίζει το 132% στην κλίμακα sRGB. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενσωματώνει LowBlue Mode, το οποίο περιορίζει το μπλε φως και την υπεριώδη ακτινοβολία που προέρχεται από το display, έτσι ώστε να δουλεύετε μαζί της για παρά πολλές ώρες χωρίς να αισθάνεστε κούραση στα μάτια.

    Σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση του OSD, τα διαθέσιμα physical controls είναι βέβαιο ότι θα σας διευκολύνουν, ενώ σε περίπτωση που οι ρυθμίσεις του monitor σας φαίνονται κάπως περίπλοκες, υπάρχει η επιλογή SmartImage που σας δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε την εικόνα του monitor σε μια σειρά από presets που παραπέμπουν σε διαφορετικούς τύπους περιεχομένου που προβάλλεται στην οθόνη (όπως είναι για παράδειγμα η επιλογή Movie option σε περίπτωση που θέλετε να παρακολουθήσετε κάποια κινηματογραφική ταινία ή η επιλογή Game εάν θέλετε να λιώσετε το αγαπημένο σας game).

    Ολοκληρώνοντας, το review μας πάνω στην Philips Brilliance 272B7QU, δεν θα μπορούσαμε να μην εκθειάσουμε και την πολύ καλή ενεργειακή συμπεριφορά της, καθώς η Philips έχει ενσωματώσει στο monitor της έναν σένσορα που είναι σε θέση να αντιληφθεί εάν ο χρήστης της οθόνης βρίσκεται κοντά της. Σε περίπτωση που ο αισθητήρας «δει» ότι δεν υπάρχει «άνθρωπος» μπροστά από το monitor, τότε αυτομάτως χαμηλώνει την φωτεινότητα του. Πρακτικά αυτό σημαίνει μεγαλύτερη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου για το monitor και φυσικά μειωμένο ενεργειακό κόστος.

    Συνοψίζοντας, η Philips για μια ακόμη φορά γνωρίζει τον τρόπο για να μας εκπλήξει ευχάριστα, καθώς με κόστος που δεν υπερβαίνει τα 400 ευρώ έχουμε ένα δυναμικό all-around monitor υψηλών προδιαγραφών, το οποίο αν και φαίνεται λιγάκι «απλό», ωστόσο μπορεί να καλύψει όλους τους users που αναζητούν ποιότητα, αξιοπιστία και προσιτή τεχνολογική υπεροχή.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles