21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Philips Brilliance 298P4QJEB review

    Η Philips Brilliance 298P4QJEB είναι μία από εκείνες τις ultra wide οθόνες που σου προσφέρουν μεγάλη επιφάνεια για να… κινείσαι χωρίς παράλληλα να καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο στο γραφείο ή τον χώρο εργασίας παιχνιδιού σου. Η συγκεκριμένη ξεχωρίζει, θα έλεγα, για τον βραχίονα και τον τρόπο που προσαρμόζεται στις απαιτήσεις σου ως προς τη ρύθμιση του ύψους και της κλίσης της. Η βάση της είναι στιβαρή με το ύψος να προσαρμόζεται με έναν… συρόμενο μηχανισμό. Δεν ξέρω πόσο αντέχει ο συγκεκριμένος στη χρήση με τον καιρό και αν υπάρχει περίπτωση να «χαλαρώσει» καθόλου, όμως στις δοκιμές που τον υπέβαλλα, έδειξε αρκετά σκληροτράχηλος. Η γωνία της οθόνης φτάνει μέχρι και τις 65ο ενώ όλα τα λεφτά είναι η δυνατότητα περιστροφής της οθόνης κατά 90ο.

    philips-298P4QJEB-review-1

    Τι σημαίνει αυτό;

    Όχι πια scrolling!

    Προσωπικά βρήκα τη δυνατότητα αυτή τρελά χρήσιμη, τουλάχιστον κατά το σερφάρισμα στο διαδίκτυο. Μπορούσα να δω όλη τη σελίδα του gameslife ή του DigitalLife.gr χωρίς να scrollάρω καθόλου! Ακόμα καλύτερα στο Word, την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, αφού στην οθόνη προβάλλονται δύο ολόκληρες σελίδες! Επιπρόσθετα, ενεργοποιώντας τη σχετική επιλογή στο SmartControl μενού, η Philips Brilliance 298P4QJEB καταλαβαίνει αυτόματα τη φορά της και έτσι, εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις το παραμικρό!

    Όπως είπαμε πιο πάνω, η Philips Brilliance 298P4QJEB είναι μια ultra wide οθόνη. Τουτέστιν, περιμένεις λόγο διαστάσεων 21:9 και ανάλυση 2560×1080 pixels. Είναι ό,τι πρέπει για multitasking καταστάσεις (το SmartControl που λέγαμε πριν διαθέτει μέχρι και ειδικό software για να χωρίσεις την οθόνη σε διαφορετικά «τμήματα εργασίας» και να χωρέσεις ένα παράθυρο στο καθένα) ενώ σε θέματα gaming, στα 1080p η IPS οθόνη κάνει από μόνη της την απαραίτητη μετατροπή παραμορφώνοντας ελαφρά την εικόνα –ο χρόνος απόκρισης είναι μικρός και προσαρμόζεται κιόλας. Τα χρώματα είναι μπόμπα, η φωτεινότητα ικανοποιητικότατη (τη δοκίμασα και σε απόλυτο σκοτάδι και έμεινα ευχαριστημένος) ενώ μέσω των ρυθμίσεων θα πειράξεις περαιτέρω τις ρυθμίσεις στον βαθμό που θες.

    Θύρες 7

    Από θύρες, η Philips Brilliance 298P4QJEB τα πάει περίφημα: δύο HDMI, μία DVI-D, Display Port input και output, θύρες ακουστικών και μικροφώνου καθώς και τέσσερις USB 3.0. Η οθόνη έχει και ηχεία από τα οποία βέβαια δεν θα πρέπει να έχεις τρομερές προσδοκίες (κοινώς, μην περιμένεις να δεις το νέο Godzilla ή να παίξεις το expansion του Diablo III) αλλά ΟΚ, απ’ το ολότελα…

    Εν τέλει η Philips Brilliance 298P4QJEB είναι μια πολύ καλή επιλογή στην κατηγορία της. Η δυνατότητα περιστροφής της κατά 90ο είναι κάτι που την καθιστά ξεχωριστή στις 29 ίντσες ωστόσο αποτελεί χαρακτηριστικό που θα εκτιμήσουν συγκεκριμένες… μειονότητες όπως π.χ. οι γραφίστες ή οι web designers. Με τιμή που φτάνει τα 529€ στα καταστήματα της ελληνικής αγοράς, είναι ένα κλικ ακριβότερη από την AOC Q2963PM που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Αν νομίζεις ότι γι’ αυτό το παραπάνω αξίζει η διαφορά (γιατί από πλευράς ποιότητας εικόνας δεν διαφέρουν, στο εγγυώμαι), do as you wish…

    Τεχνικά χαρακτηριστικά Philips Brilliance 298P4QJEB

    • Διαγώνιος: 29 ίντσες
    • Τύπος: LED-backlit, IPS panel
    • Ανάλυση: 2560×1080 pixels
    • Λόγος διαστάσεων: 21:9
    • Λόγος αντίθεσης: 1000:1
    • Χρόνος απόκρισης: 5 ms
    • Ηχεία: Ναι
    • Θύρες: 2xHDMI, DVI-D, Display Port (input/output), 4xUSB 3.0, ακουστικά, μικρόφωνο

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles