21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Philips Brilliance 4K Ultra HD BDM3275UP Review: “Η χαρά του επαγγελματία (κι όχι μόνο…)!”

    Το όνομα Philips στα monitors δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων. H ολλανδική εταιρεία είναι γνωστό ότι έχει στη φαρέτρα της, μία ευρεία γκάμα αξιόλογων monitors, τα οποία διακρίνονται για τα ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά, την ποιοτική κατασκευή και την εγγύηση που συνοδεύει το όνομα Philips. Τo Brilliance 4K Ultra HD monitor, BDM3275UP (με υποστήριξη Multiview) που είχαμε την ευκαιρία να τεστάρουμε πρόσφατα είναι μία λύση που απευθύνεται τόσο στον επαγγελματία που θέλει το κάτι παραπάνω από την οθόνη του, όσο και στον χρήστη που ψάχνει ένα δυνατό monitor με καλή απόδοση στα entertainment “καθήκοντα” του. Για να δούμε όμως πιο αναλυτικά τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει τo BDM3275UP…

    philips-brilliance-4

    Αισθητική και “εξωτερικές” εντυπώσεις…

    Η πρώτη εντύπωση που σου αφήνει το 32 ιντσών 4K Ultra HD BDM3275UP είναι ότι πρόκειται για ένα monitor που το εξωτερικό design του παραπέμπει περισσότερο σε μία πιο αυστηρή γραμμή. Αρκετά κλασικό και με έμφαση στη λειτουργικότητα και στην ευκολία χρήσης, το Brilliance εκφράζει μία premium και αρκετά “σοβαρή” αισθητική. Με touch buttons στο κάτω δεξιό τμήμα, υποδοχές που διαχωρίζονται σε δύο σημεία (πλάι και πίσω) για μεγαλύτερη ευκολία και ένα αρκετά χρήσιμο κενό στο stand, το οποίο βοηθάει στο να μην  μπλέκονται τα διάφορα καλώδια.

    philips-brilliance-7

    philips-brilliance-8

    Οι διαστάσεις του monitor ανέρχονται στα 742x657x270 mm και το βάρος του με τη προσαρτημένη βάση αγγίζει τα 11 κιλά. Στιβαρότητα και αντοχή έρχονται σε πρώτο πλάνο στην περίπτωση του BDM3275UP, με την έμφαση να δίνεται στην εργονομική βάση που συμβάλλει τα μέγιστα στη ρύθμιση της οθόνης σύμφωνα πάντοτε με τις ανάγκες του χρήστη.

    philips-brilliance-2

    Η πρόταση της Philips επιχειρώντας να πιάσει και τα δύο φάσματα του καταναλωτικού κοινού έχει ενσωματώσει στο monitor της μία σειρά από υποδοχές που είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Ειδικότερα, στο BDM3275UP θα βρείτε:  4xUSB 3.0 (οι οποίες μάλιστα επιτρέπουν και τη φόρτιση mobile συσκευών), 1xVGA (analogue), 1xDVI-Dual Link, 1xDisplay Port, HDMI (2.0) και MHL port. Τέλος, από την Brilliance BDM3275UP δεν λείπει η είσοδος ήχου PC και η έξοδος ακουστικών, ενώ διαθέτει και ένα σετ από αρκετά ικανοποιητικά built-in ηχεία.

    philips-brilliance-11

    philips-brilliance-14

    Αν και το design της ακολουθεί μια πιο κλασική προσέγγιση, η πρόταση της Philips στέκεται όμορφα στο γραφείο σας, δίνοντας ξεχωριστή έμφαση στον τομέα της ευκολίας χρήσης και της άνεσης, με τη βάση του monitor να προσανατολίζεται προς τους συγκεκριμένους τομείς.

    Υψηλές πτήσεις στην οπτική απεικόνιση!

    H Philips όταν δημιουργεί ένα high-end monitor, συνηθίζει να ενσωματώνει σε αυτό την  τελευταία λέξη της τεχνολογίας και πράγματι το BDM3275UP δεν απογοητεύει σε καμία περίπτωση με τις δυνατότητες που προσφέρει στον οπτικό τομέα. Με IPS AHVA LCD panel που βγάζει ανάλυση 4K Ultra HD (στα 3840 x 2160 pixels) το monitor της σειράς Brilliance παίρνει “άριστα” στον τομέα της ευκρίνειας και στη ζωντάνια των χρωμάτων, ξεπερνώντας κατά πολύ τις δυνατότητες ενός TN panel.

    philips-brilliance-5

    Προσφέροντας εξαιρετικές γωνίες θέασης, το BDM3275UP καθίσταται σαφές ότι μπορεί αν αποτελέσει το καλύτερο “εργαλείο” στα χέρια ενός επαγγελματία.  Συγκεκριμένα, εάν κάποιος δραστηριοποιείται στον χώρο του CAD-CAM ή της ανάπτυξης απαιτητικών  3D εφαρμογών, σίγουρα η πρόταση της Philips του ταιριάζει γάντι. Το κλειδί για την “ζεστή” και πιο πολυποίκιλη απεικόνιση των χρωμάτων βρίσκεται στην υποστήριξη του 10-bit display που προσφέρει 1.074 δισεκατομμύρια χρώματα και που εκτινάσσει έτσι τα επίπεδα ρεαλισμού, χαρίζοντας μοναδική ακρίβεια. Οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς το 32άρι BDM3275UP υποστηρίζει τεχνολογία flicker-free που σημαίνει ξεκούραστα μάτια ύστερα από αρκετή ώρα δουλειάς

    philips-brilliance-17

    H ultra clear ποιότητα της εικόνας συμπληρώνεται από μία σειρά από features, τα οποία απευθύνονται ενδεχομένως στους πιο ψαγμένους users. Ειδικότερα, ο χρόνος απόκρισης του monitor ανέρχεται στα 12ms, με smart response time στα 4ms (GtG). Επίσης, ο λόγος αντίθεσης αγγίζει το 1000:1 και τα επίπεδα φωτεινότητας τα 350  cd/m². Η λειτουργία εκείνη που φυσικά θα χρησιμεύσει τους χρήστες όσο καμία άλλη είναι η δυνατότητα MultiView display, η οποία ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα προβολής περιεχομένου από πολλαπλές πηγές (για παράδειγμα μπορεί να είναι συνδεδεμένο ένα desktop PC και ένα laptop). Έτσι λοιπόν με αυτόν τον τρόπο δουλειά και ψυχαγωγία μπορούν να συνδυαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    philips-brilliance-19

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της Philips τα πηγαίνει εξαιρετικά και στον τομέα της ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς σε standby mode, η οθόνη καταναλώνει λιγότερο από 0.5 W, ενώ με την λειτουργία ECO ενεργοποιημένη ξοδεύει περίπου 33,3 W.

    philips-brilliance-6

    The Price of… love!

    Αναμφίβολα, το BDM3275UP είναι ένα monitor που σίγουρα θα τραβήξει το βλέμμα των επαγγελματιών που σίγουρα αναζητούν το κάτι παραπάνω από το monitor τους. Βέβαια και στον τομέα του entertainment δεν πρόκειται να σας αφήσει δυσαρεστημένους, καθώς η πρόταση της Philips έχει όλα τα φόντα και τις δυνατότητες που θα σας καλύψουν για μία πενταετία (και βάλε), αποτελώντας αναμφισβήτητα ένα monitor “επένδυση”. Η τιμή του βέβαια είναι λιγάκι “τσιμπημένη”, καθώς προσεγγίζει τα 1.100 ευρώ, ωστόσο όλα αυτά που προσφέρει μπορούν να δικαιολογήσουν το παραπάνω κόστος.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles