16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Philips Brilliance B 240B7Q Review: “Ιδανική eco-friendly και energy-saving πρόταση”!

    H Philips εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό όνομα στον τομέα των monitors, προτείνοντας λύσεις που έχουν σαν στόχο να καλύψουν όλες τις βαθμίδες του καταναλωτικού κοινού. Με την σειρά Brilliance ειδικά, το βάρος πέφτει σε συσκευές που απευθύνονται στον μέσο χρήστη και κυρίως σε επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να γλιτώσουν από περιττά κόστη και να εξοικονομήσουν πόρους. Η 24άρα B240Β7Q ενσωματώνει μία σειρά από οικολογικής φύσεως τεχνικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν ιδανική για το εργασιακό περιβάλλον, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει απαραιτήτως ότι χάνει τον “ψυχαγωγικό” της προσανατολισμό της.

    Philips Brilliance B 240B7Q (4)

    Εξωτερικές εντυπώσεις

    Αν και δεν μπορείς ποτέ να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του, η εξωτερική εμφάνιση πάντοτε παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα monitor. Το B240Β7Q φαίνεται ότι ακολουθεί μία πιο αυστηρή σχεδιαστική γραμμή, με έναν καθαρά πιο “κλασικό” προσανατολισμό. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, καθώς μπορεί να μην σε αφήνει με το στόμα ανοικτό με την εμφάνιση της (δεν έχει και κάτι extreme, αφού άλλωστε δεν είναι αυτός ο σκοπός), ωστόσο (όπως θα δούμε και παρακάτω) η πρόταση της Philips κάνει και με το παραπάνω τη δουλειά της. Το πιο θετικό στοιχείο για την B240Β7Q βέβαια βρίσκεται στο γεγονός ότι έχει κατασκευαστεί από ανακυκλώσιμα και eco-friendly υλικά κατασκευής (85% της συνολικής κατασκευής της), οπότε με την αγορά της κάνετε καλό και στο… περιβάλλον. Παρόλα αυτά, παρατηρώντας την με μεγαλύτερη προσοχή, σίγουρα τα “στενά” bezels (στις πλευρές και στα άνω και κάτω τμήματα του display) την καθιστούν  μία κομψή και λεπτεπίλεπτη πρόταση που θα αφήσει ευχαριστημένους όλους εκείνους που δίνουν προσοχή στην εξωτερική εμφάνιση.

    Philips Brilliance B 240B7Q (2)

    Επιπλέον, η κυκλική βάση προσφέρει την maximum σταθερότητα και ο βραχίονας που συνενώνει το κυρίως τμήμα του display με τη βάση διακρίνεται για την στιβαρότητα του. Σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα ports, εδώ δεν πρόκειται να δυσαρεστηθείτε, καθώς τέσσερις USB 3.0 ports σας περιμένουν στο πίσω αριστερό άκρο του display (ενσωματωμένο USB hub), ενώ επιπλέον το B240Β7Q έρχεται με 1xHDMI (1.4), 1xDisplayPort 1.2, 1xMini Display Port, 1xVGA (D-Sub), 1xDP-out και δύο 3.5 mm audio jacks, με τη μία θύρα να χρησιμεύει ως audio in και την άλλη να επιτρέπει την σύνδεση headphones.

    Philips Brilliance B 240B7Q (1)

    Όσον αφορά τα user controls της οθόνης, υπάρχουν πέντε πλήκτρα ελέγχου στην  δεξιά κάτω μεριά του display, τα οποία περιλαμβάνουν μία σειρά από λευκά εικονίδια. Το πρώτο button καθορίζει τη λειτουργία Smartimage, με την οθόνη της Philips να προσφέρει έξι αυτοματοποιημένα modes εικόνας (Office, Photo, Movie, Game, Economy και LowBlue Mode). Τα άλλα δύο buttons που ακολουθούν χρησιμεύουν ως up/down navigational buttons (όποτε εμφανίζεται ένα on-screen menu), ενώ το τέταρτο πλήκτρο ελέγχου ενεργοποιεί το γενικό menu στο οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε τα διάφορα settings του B240Β7Q. Τέλος, στην άκρη υπάρχει το power on/off, το οποίο συνοδεύεται από λευκό LED που προσδιορίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το monitor.

    Philips Brilliance B 240B7Q (6)

    Συνδυάζοντας οικονομία και καλές επιδόσεις!

    Το B240Β7Q της σειράς Brilliance δεν κάνει “συμβιβασμούς” στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, προσφέροντας όλα όσα χρειάζεται ο μέσος χρήστης. Συγκεκριμένα, το 24 ιντσών IPS display του διαθέτει 16:10 aspect ratio, ενώ επιπλέον έρχεται με 5ms GtG response time. Η native resolution είναι στα στάνταρ της εποχής με 1980×1200 pixels και refresh rate στα 60Hz, ενώ προβάλλει 16,7 εκατομμύρια χρώματα και το Contrast ratio της είναι στα 1000:1 με τα brightness levels της να αγγίζουν τα 300 cd/m². Τα χρώματα της είναι αρκετά ζεστά και ξεχωρίζουν για την ρεαλιστική τους απεικόνιση, ενώ αξίζει να σταθούμε στην ύπαρξη της λειτουργίας Smartimage, η οποία αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του B240Β7Q. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Philips, η εξελιγμένη τεχνολογία Smartimage μπορεί με “έξυπνο” τρόπο να αναλύσει το περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη και να προσαρμόσει την ποιότητα της εικόνας dynamically. Αυτό με απλούστερα λόγια σημαίνει ότι το monitor είναι σε θέση να ρυθμίσει τα επίπεδα του contrast, την υφή των εικόνων και των videos, αλλά και την φύση των χρωμάτων, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή επίδοση. Για τον μέσο χρήστη, το εν λόγω feature τον βγάζει από τον κόπο των συνεχών ρυθμίσεων, αν και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι επαγγελματίες ίσως να πρέπει να ακολουθήσουν την πιο “safe” οδό των manual settings, πετυχαίνοντας ένα αποτέλεσμα που να ταιριάζει καλύτερα στις πιο “ξεχωριστές” ανάγκες τους.

    Philips Brilliance B 240B7Q (3)

    Πέραν του Smartimage function, η δεύτερη σημαντική λειτουργία του B240Β7Q έχει να κάνει με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας PowerSensor. H συγκεκριμένη τεχνολογία καθίσταται ιδανική για τις περισσότερες επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν οικονομία (και όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντική είναι η οικονομία στις μέρες μας) και ουσιαστικά δημιουργεί τις συνθήκες ενός power-saving περιβάλλοντος. Η οθόνη φέρει δύο σένσορες (με υπέρυθρες) στο κάτω τμήμα, που μπορούν να αντιληφθούν τη παρουσία ενός user μπροστά από το monitor. Εάν οι σένσορες “δουν” ότι δεν υπάρχει κάποιος μπροστά από το monitor, τότε αυτόματα ελαττώνεται η φωτεινότητα της οθόνης (για χρονικό διάστημα 60 δευτερολέπτων) και παράλληλα πέφτει η ενεργειακή κατανάλωση. Τα settings επιτρέπουν μία σειρά από διαβαθμίσεις που ρυθμίζουν τη απόσταση που αντιλαμβάνονται οι IR σένσορες  και σύμφωνα με μετρήσεις, η ενεργοποίηση του PowerSensor μπορεί να ρίξει την ενεργειακή κατανάλωση ακόμη και κατά 57% (από τα 21W στα 9W), κάνοντας απεριόριστο καλό στην ήδη ταλαιπωρημένη τσέπη μας!

    Philips Brilliance B 240B7Q (7)

    Brilliant πρόταση!

    Ολοκληρώνοντας την εμπειρία μας με το Philips 240B7Q, η αλήθεια είναι ότι για την κατηγορία (θα το βρείτε στην αγορά με τιμή στα 359 ευρώ) και για το κοινό που απευθύνεται σαφώς και δεν απογοητεύει. To τελευταίο monitor της σειράς Brilliance προσφέρει εξαιρετική εικόνα, με “κοφτερά” και ρεαλιστικά χρώματα, αλλά και πολύ καλές γωνίες θέασης. Με σεβασμό στο περιβάλλον, στιβαρή κατασκευή, όμορφο design, χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και τη λειτουργία Smartimage να προσδίδει έναν πιο “έξυπνο” τόνο στην καθημερινότητα του μέσου χρήστη, το 240B7Q αποτελεί μία πολύ καλή πρόταση που θα σας καλύψει και με το παραπάνω, ειδικότερα εάν αναζητάτε ένα monitor που να λειτουργεί άψογα σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles