21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Philips has left the building: Αποχώρηση από την αγορά των καταναλωτικών ηλεκτρονικών

    Ήρθε η ώρα για την “ηρωική” έξοδο της Philips από την αγορά των consumer electronics, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.


    Η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση των τμημάτων audio, video, multimedia και accessories στην ιαπωνική εταιρεία Funai έναντι 150 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και αντιτίμου για την άδεια χρήσης του brand της.

    Η εταιρεία, που αποτελεί, αναμφίβολα, ένα από τα πλέον “ιστορικά” brands στον τομέα των consumer electronics, τα τελευταία χρόνια δεν παρακολουθούσε η αλήθεια ιδιαίτερα τον ανταγωνισμό, με τις πληροφορίες για εγκατάλειψη της συγκεκριμένης αγοράς να μην είναι πρόσφατες.

    Η πώληση του τμήματος των καταναλωτικών ηλεκτρονικών της στη Funai δε σημαίνει βέβαια ότι το εμπορικό σήμα της εταιρείας θα εξαφανιστεί εν μία νυχτί, με το BBC να αναφέρει ότι, ενώ η μεταβίβαση του τμήματος audio θα πραγματοποιηθεί μέσα στο έτος, αυτή του video unit δε θα πραγματοποιηθεί έως το 2017.

    Όσο για το μέλλον της ολλανδικής εταιρείας, θα συνεχίσει να εστιάζει τις δραστηριότητές της στον τομέα του φωτισμού και των ιατρικών ειδών, στους οποίους ο ρόλος της είναι, αναμφισβήτητα, ηγετικός.

    Πηγή: The Verge via Wall Street JournalBBC

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles