19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Philips E Line 278E8QJAB Review: «Ultra επιδόσεις & ultra curved γοητεία»!

    Η Philips είναι ένα όνομα που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς έχει αφήσει τη δική της σφραγίδα στον χώρο των monitors, με την κυκλοφορία προϊόντων που διακρίνονται για την αξιοπιστία, την υψηλή ποιότητα κατασκευής και φυσικά την απίθανη φινέτσα, καθώς το design είναι ένας τομέας που το σχεδιαστικό team της Philips συνηθίζει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή. Αυτά τα παραπάνω στοιχεία ενσωματώνονται και στην Philips E Line 278Ε8Q (JAB/00), μία curved οθόνη 27 ιντσών που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα «στολίδι» στο γραφείο σας, αλλά παράλληλα και ένα υπερπολύτιμο εργαλείο που μπορεί με χαρακτηριστική άνεση να βγάλει εις πέρας ένα ευρύ φάσμα εργασιών και «απαιτητικών tasks», χωρίς απαραιτήτως να ξεχνάει τον “entertainment” χαρακτήρα της. Για να δούμε πως τα καταφέρνει…

    Philips E Line 278E8QJAB (4)

    Η κομψότητα κυριαρχεί!

    H Philips υιοθετώντας τη λογική του Ε Line design σχεδιάζει με γνώμονα την κομψότητα και την εργονομία, καθώς στόχος είναι τα monitor της να μπορούν να “σταθούν” σε οποιονδήποτε χώρο. Η στιβαρότητα και η υψηλή αντοχή φυσικά δε φεύγει ποτέ από το κάδρο, με την βάση που μοιάζει με “μισοφέγγαρο” να φανερώνει πολλά για τον αισθητικό τόνο που ακολουθεί η 278E8QJAB. Η curved πρόταση της Philips διακρίνεται για το premium design της και αυτό είναι ένα στοιχείο που αποτυπώνεται και στα πολύ λεπτά bezels της που αν μη τι άλλο βοηθούν ώστε να αυξάνουν την διαθέσιμη επιφάνεια του display που μπορεί να δει ο χρήστης της.

    Philips E Line 278E8QJAB (6)

    Προσέχοντας περισσότερο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του Philips E Line 278E8QJAB, παρατηρούμε ότι η πίσω επιφάνεια φιλοξενεί τα διαθέσιμα ports – inputs που φαίνονται να ακολουθούν τα στάνταρ της εποχής. Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από αριστερά προς τα δεξιά θα βρείτε: 1xDisplay Port, 1xHDMI, 1xVGA (analogue), όπως επίσης και PC audio-in και Headphone Out. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της Philips διαθέτει δύο ενσωματωμένα ηχεία ισχύος 3 Watt, τα οποία σίγουρα δεν μετατρέπουν σε ένα μίνι-ηχόσυστημα το monitor της Philips αλλά αν μη τι άλλο εκτελούν άψογα τα “basic” καθήκοντα τους.

    Philips E Line 278E8QJAB (10)

    Μία “σχεδιαστική αλλαγή” σε σύγκριση με τα περισσότερα monitors της αγοράς είναι ότι τα πλήκτρα ελέγχου δεν είναι σε touch ή σε physical μορφή πάνω στην επιφάνεια του monitor, αλλά έχουν την μορφή ενός μικρού joystick που είναι τοποθετημένο στο πίσω τμήμα της οθόνης. Αν και είναι λίγο περίεργο και ενδεχομένως να δυσκολέψει κάποιους, η αλήθεια είναι ότι ύστερα από λίγη εξάσκηση δεν θα έχετε το παραμικρό πρόβλημα στο να ρυθμίζετε τα settings της οθόνης σας.

    Philips E Line 278E8QJAB (1)

    Σε γενικές γραμμές, κρίνοντας τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του monitor της Philips δε γίνεται να μην εκθειάσουμε την κομψότητα του 278E8QJAB, σε σημείο που να μπορούμε άνετα να θεωρήσουμε το 278E8QJAB ως ένα από τα πιο όμορφα σχεδιασμένα monitors που κυκλοφορούν στην αγορά.

    Philips E Line 278E8QJAB (11)

    Philips E Line 278E8QJAB (5)

    Δυναμικά all-around features

    Πέραν του σχεδιασμού που αν μη τι άλλο χαρίζει ένα premium feeling, το Philips 278E8QJAB διαθέτει μία σειρά από δυναμικά all-around features που το καθιστούν ιδανικό τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για εκείνους που ψάχνουν ένα monitor με entertainment προσανατολισμό. H πρόταση της Philips διαθέτει panel 27 ιντσών τεχνολογίας VA LCD με ανάλυση στα 1080p (1920×1080 pixels) και aspect ratio στα 16:9. Η 278E8QJAB προσφέρει χρόνο απόκρισης στα 4ms (GtG), ενώ η φωτεινότητα της ανέρχεται στα 250 cd/m² με το contrast ratio της να ανέρχεται στα 3000:1. Δουλεύοντας με την οθόνη της Philips, δεν γίνεται να μην σταθούμε στα πλούσια χρώματα της που παρέχουν ένα απίστευτα καθαρό αποτέλεσμα στην εικόνα, καλύπτοντας ένα πιο ευρύ χρωματικό φάσμα μέσω της τεχνολογίας Ultra Wide-Color που υποστηρίζει ευρύτερη γκάμα χρωμάτων, 130% sRGB (104% NTSC) σε αντίθεση με το σύνηθες ποσοστό 99% sRGB (72% NTSC). Χωρίς αμφιβολία, η φυσικότητα και η ρεαλιστική απεικόνιση των χρωμάτων σίγουρα αποτελεί από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της. Σε αυτό το γεγονός βοηθάει σημαντικά το VA LED display το οποίο ουσιαστικά καθιστά το 278E8QJAB ιδανικό για ποιοτικές και απίστευτα “ζωντανές” εικόνες.

    Philips E Line 278E8QJAB (3)

    Φυσικά, η εξαιρετική απόδοση του Panel δεν είναι το μόνο feature που προσφέρει η πρόταση της Philips, καθώς η τεχνολογία flicker-free εξαφανίζει την κούραση του ματιού, εξασφαλίζοντας πολύωρη χρήση του monitor χωρίς ο χρήστης να “ταλαιπωρούνται” τα μάτια μας. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αποδεικνύεται “σωτήρια” για τους επαγγελματίες που θα πρέπει να μένουν για πολλές ώρες κολλημένοι μπροστά από το monitor τους, αλλά και για τους gamers που λιώνουν με τις ώρες κατά τη διάρκεια των gaming sessions τους. Ένα ακόμη feature που αξίζει να σημειώσουμε έχει να κάνει με την τεχνολογία SmartContrast, η οποία δύναται να “καταλάβει” το προβαλλόμενο περιεχόμενο και να ελέγξει την προβολή του βαθύ μαύρου ανάλογα, ενδυναμώνοντας με δυναμικό τρόπο το contrast εκεί που χρειάζεται και ελαττώνοντας το όταν δεν υπάρχει ανάγκη. Για παράδειγμα όταν στην οθόνη παίζει μία ταινία, το SmartContrast προσαρμόζει το contrast και τα brightness levels έτσι ώστε το οπτικό αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό, ενώ εάν τρέχουν στο display εφαρμογές γραφείου, τότε η οθόνη “καταλαβαίνει” το συγκεκριμένο περιεχόμενο και προσαρμόζεται ώστε να κάνει μάλιστα και παραπάνω οικονομία. Ανάλογη λογική υπάρχει και πίσω από το SmartImage Lite feature που αποτελεί μία ακόμη πατενταρισμένη τεχνολογία της Philips και που ουσιαστικά προσαρμόζει εύκολα και γρήγορα τις προβαλλόμενες εικόνες / videos ανάλογα με το “σενάριο” που επιλέγει o χρήστης.

    Philips E Line 278E8QJAB (8)

    Powerful & Beautiful!

    Συνδυάζοντας ξεχωριστή ομορφιά στον εξωτερικό σχεδιασμό και ανεπτυγμένα τεχνολογικά features, η 278E8QJAB αποτελεί μία δυναμική all-around πρόταση που μπορεί να καλύψει τόσο τους επαγγελματίες όσο και τους μέσους χρήστες που αναζητούν ένα ισχυρό entertainment-based monitor. Αναμφίβολα, τα 279 ευρώ που θα χρειαστεί να δαπανήσετε για να την αποκτήσετε αξίζουν μέχρι το τελευταίο… cent!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles