12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Philips Momentum gaming monitors – H MMD εστιάζει στο console gaming!

    Η MMD, η κορυφαία εταιρία τεχνολογίας και brand license partner των οθονών Philips, ανακοινώνει την ολοκαίνουρια σειρά οθονών Momentum, με επίκεντρο την οικιακή ψυχαγωγία και ιδιαίτερα το console gaming. Η πρώτη οθόνη Philips Momentum που παρουσιάζεται, η Philips 436M6VBPAB έρχεται με εντυπωσιακή ανάλυση 4K UHD σε τεράστιο 43 ιντσών VA panel.

    436M6VBP_VBRAB_ftl image

    Η οθόνη 436M6VBPAB διαθέτει 1000 cd/m² σε κορυφαία φωτεινότητα, εξαιρετικά ευρεία γκάμα χρωμάτων με κάλυψη 100 % BT.709 και 9,.6 % DCI-P3 και 1,07 δισεκατομμύρια  χρώματα που επιτυγχάνονται από το χρωματικό βάθος 8 bit +2 bit FRC (Frame Rate Control), καθιστώντας την έτσι την πρώτη οθόνη στον κόσμο που είναι συμβατή με το νέο πρότυπο VESA DisplayHDR 1000! Η 436M6VBPAB είναι επίσης εξοπλισμένη με τεχνολογία Quantum Dot αντί για τις συμβατικές τεχνολογίες οπίσθιου φωτισμού LED. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία ημιαγωγών παράγει ζωντανά, δυναμικά χρώματα με πιο έντονες αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου και του κόκκινου. Χάρη στο στενό μήκος κύματος Quantum Dot πηγών για το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε, τα βασικά αυτά χρώματα απεικονίζονται με περισσότερο κορεσμό, αυξάνοντας τη ζωντάνια και τη χρωματική ακρίβεια. Η 436M6VBPAB είναι επίσης μια αληθινή gaming οθόνη που προσφέρει στους gamers την καλύτερη δυνατή απόδοση, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Low Input Lag και SmartResponse για ταχύτερη οπτική ανατροφοδότηση και Adaptive-Sync για μια εμπειρία gaming χωρίς τραύλισμα και χωρίς σκίσιμο εικόνας.

    436M6VBP_VBRAB_ftr sc

    Μερικοί άνθρωποι είναι πολύ ενθουσιώδεις με το PC gaming, σε σημείο που δεν εγκαταλείπουν ποτέ το πληκτρολόγιο και το ποντίκι τους, προτιμούν να κάθονται στην ειδική gaming καρέκλα και να χρησιμοποιούν gaming κυρίως οθόνες 24-32 ιντσών από μικρή απόσταση (<1μ). Από την άλλη πλευρά, μερικοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν χειριστήρια ελέγχου με κονσόλα gaming συνδέοντάς τα σε τηλεοράσεις ή οθόνες αντίστοιχα μεγάλου μεγέθους, να χαλαρώνουν στον καναπέ ή την πολυθρόνα και να παίζουν παιχνίδια από μεγαλύτερη απόσταση. Στην πραγματικότητα, το  console gaming είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία με μερίδιο 29% στην παγκόσμια αγορά παιχνιδιών για το 2017, σύμφωνα με την ανάλυση του NewZoo. Δυστυχώς, οι περισσότερες τηλεοράσεις δεν έχουν σχεδιαστεί με προδιαγραφές gaming και ως εκ τούτου είναι λιγότερο κατάλληλες για γρήγορες, διαδραστικές διαδοχές σκηνών δράσης, προκαλώντας ghosting, θαμπάδα και άλλα παρόμοια φαινόμενα που ενοχλούν τους gamers.

     

    Η σειρά Momentum αλλάζει αυτό το τοπίο και γεμίζει το κενό στην γκάμα των οθονών της Philips. Στόχος είναι να εστιάσουμε στην ψυχαγωγία της μεγάλης οθόνης και στο console gaming φέρνοντας τις τελευταίες καινοτομίες οθόνης στο συνειδητό gamer/ καταναλωτή. Ειδικά για τους μικρότερους χώρους, η σειρά Momentum καλύπτει όλες τις ανάγκες ψυχαγωγίας σε μια οθόνη, με εξαιρετική ποιότητα. Η 436M6VBPAB είναι μια κομψή οθόνη μεγάλου μεγέθους με πολύ μικρά πλαίσια πάνω σε μια μοντέρνα και φουτουριστική λεπτή βάση αλουμινίου. Η οθόνη διαθέτει φωτισμό Ambiglow, που δημιουργεί μια μοναδική και καθηλωτική εμπειρία προβολής με εξωτερικό φωτισμό γύρω από το panel, σαν φωτοστέφανο. Ο γρήγορος εσωτερικός επεξεργαστής αναλύει το περιεχόμενο της εικόνας και προσαρμόζει το χρώμα και τη φωτεινότητα, ώστε να ταιριάζει στην εικόνα που εμφανίζεται στην οθόνη. Ιδιαίτερα κατάλληλη για ταινίες, αθλήματα και παιχνίδια. Ο κομψός εξωτερικός σχεδιασμός της 436M6VBPAB με το Ambiglow είναι μοναδικός, όπως και τα άλλα μέλη της οικογένειας Momentum.

    436M6_FTL

    Η πρωτοεμφανιζόμενη 436M6VBPAB είναι εξοπλισμένη με ένα γρήγορο VA panel 43” σε CrystalClear 4K (3840×2160 pixels) UHD ανάλυση με εξαιρετική απόκριση μόλις 4 ms GtG με SmartResponse και Adaptive Sync υποστήριξη για την ομαλότερη εμπειρία gaming. Η αποκλειστική τεχνολογία της Philips pixel overdrive, SmartResponse προσφέρει εικόνες απαλλαγμένες από φαινόμενα ghosting σε παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό και σε ταινίες, με την ελάχιστη δυνατή καθυστέρηση. Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις κονσόλας τρέχουσας γενιάς είναι ικανές να αποδώσουν 4K ανάλυση και HDR (High Dynamic Range) σε επιλεγμένα παιχνίδια, κάτι για το οποίο η οθόνη 436M6VBPAB είναι ιδανική. Η 436M6VBPAB είναι επίσης κατάλληλη για χαλαρή διασκέδαση, παρακολούθηση ταινιών, τηλεοπτικών σειρών και gaming, χάρη στην υποστήριξη Adaptive Sync για AMD GPUs.Το Adaptive Sync ταιριάζει το ρυθμό ανανέωσης της απεικόνισης με το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης, εξαλείφοντας έτσι το τραύλισμα και το σκίσιμο της εικόνας που προκαλείται από αταίριαστα καρέ σε παιχνίδια. Για μεγαλύτερη απόκριση, η 436M6VBPAB χρησιμοποιεί επίσης τη λειτουργία Low Input Lag, στην οποία το σήμα παρακάμπτει το μεγαλύτερο μέρος της εσωτερικής επεξεργασίας της οθόνης και μειώνει τη συνολική καθυστέρηση εισόδου στο ήμισυ.

    436M6VBP_VBRAB_s

     

    Μια πραγματική οθόνη από το DNA της, η 436M6VBPAB είναι μια ευέλικτη και πρακτική οθόνη, όπως και οι υπόλοιπες σειρές οθονών της Philips. Η λειτουργία MultiView μπορεί να εμφανίσει δύο πηγές ταυτόχρονα στις λειτουργίες Picture-in-Picture ή Picture-by-Picture, αυξάνοντας τις πολλαπλές εργασίες. Η συνδεσιμότητα της οθόνης είναι πολύ πλούσια, με εισόδους σήματος βίντεο DisplayPort 1.2, Mini DisplayPort, HDMI 2.0 καθώς και συνδεσιμότητα USBC, που μεταφέρει το σήμα της οθόνης, την ισχύ για συσκευές φόρτισης και τα δεδομένα σε ένα μόνο καλώδιο. Το ενσωματωμένο USB 3.0 hub επεκτείνει ακόμα περισσότερο την ευελιξία, συνδέοντας περιφερειακές συσκευές μέσω USB. Η 436M6VBPAB είναι επίσης εξοπλισμένη με δύο υψηλής ποιότητας 7W ηχεία με DTS Sound, αυξάνοντας την καθήλωση όχι μόνο οπτικά, αλλά και ακουστικά.

    436M6_RC

     

    Η σειρά Momentum έχει σχεδιαστεί με την ιδέα, ότι η οθόνη μπορεί να τοποθετηθεί σε μεγάλη απόσταση από το χρήστη. Έτσι, για την καλύτερη άνεση και εμπειρία των χρηστών η οθόνη 436M6VBPAB συνοδεύεται από ένα τηλεχειριστήριο, επιτρέποντας τη δυνατότητα ελέγχου και διαχείρισης άλλων HDMI συνδεδεμένων οθονών/συσκευών με το Philips EasyLink.

    Η πρώτη οθόνη Philips Momentum, η 436M6VBPAB κυκλοφορεί το Μάιο 2018 με ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης €799.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles