15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Photobucket: Έξαλλοι οι χρήστες για την αλλαγή που τους ζητά 400 δολάρια!

    H υπηρεσία photo hosting Photobucket -την οποία χρησιμοποιούν πάνω από 100 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες που έχουν ανεβάσει 15 δισ. φωτογραφιών σε όλο τον κόσμο- εξόργισε τον κόσμο του Internet, μετά από αλλαγές στους όρους χρήσης της, χωρίς προειδοποίηση. Ως αποτέλεσμα έχει απενεργοποιήσει πλέον το third-party sharing και τις δυνατότητες embedding των φωτογραφιών των χρηστών της, εκτός αν εκείνοι πληρώσουν για την υπηρεσία. Το ποσό μάλιστα που ζητά δεν είναι αμελητέο, αλλά φτάνει τα 399 δολάρια για μία ετήσια συνδρομή!

    Photobucket

    Έως τώρα οι χρήστες μπορούσαν να ανεβάσουν στο Photobucket -μία πλατφόρμα αποθήκευσης, επεξεργασίας, διαμοιρασμού αλλά και εκτύπωσης φωτογραφιών- υλικό και να το χρησιμοποιήσουν όπως εκείνοι επιθυμούσαν. Έτσι πολλοί, για παράδειγμα, ανέβαζαν φωτογραφίες των προϊόντων τους και τις αξιοποιούσαν σε online marketplaces όπως το Ebay, το Etsy ή το Amazon.

    Τώρα, μετά τις αλλαγές, μόνο όσοι έχουν premium λογαριασμό στο Photobucket μπορούν να διαθέσουν το υλικό τους σε third-party sites και όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να πληρώσουν και μάλιστα άμεσα. Όσοι είχαν ήδη ανεβασμένες φωτογραφίες, τις είδαν να βγάζουν ένα error message και στη θέση τους να υπάρχει ένα τύπου “ransomware” μήνυμα το οποίο ζητά χρήματα για τη συνδρομή.

    Το γεγονός έχει εξοργίσει τους χρήστες, με τα social media να κατακλύζονται από παράπονα και κατηγορίες για την υπηρεσία, καθώς θεωρούν την κίνηση αυτή εκβιαστική. Το αν το Photobucket θα “υποκύψει” στις διαμαρτυρίες και θα πάρει πίσω αυτή την αλλαγή ή θα επιμείνει στους νέους όρους χρήσης του είναι κάτι που θα το δούμε σύντομα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles