14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Photoshop fail στην Κίνα: ο αξιωματούχος χωρίς πόδια και η μικροσκοπική γιαγιά

    ‘Ντάξει, το photoshop είναι δύσκολο. ‘Ντάξει, δεν μπορεί ο κάθε φωτογράφος που χρησιμοποιεί το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας να είναι καλός σε αυτό. Στην τελική; Ό,τι μπορεί κάνει. Απλά καμιά φορά αυτό που κάνει είναι τόσο αστείο όσο αυτό:

    241842473_s800x534

    Αυτό που βλέπετε δείχνει τοπικούς αξιωματούχους σε μία ανατολική επαρχία της Κίνας, να επισκέπτονται μία γιαγιά 103 χρόνων που ζει στην περιοχή και να δείχνουν την «τρυφερότητα του κόμματος και της κυβέρνησης», όπως λέει η λεζάντα που συνοδεύει την φωτογραφία. Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του τομέα Εσωτερικής Πολιτικής της πόλης Ningguo και έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Όχι για να δείξει τον σεβασμό του κόμματος στην παράδοση. Αλλά για να χρησιμοποιηθεί ως άλλο ένα παράδειγμα προς αποφυγή για την χρήση του Photoshop.

    Οι τρεις αξιωματούχοι που βρέθηκαν στη μικρή βεράντα της γιαγιάς, δημιούργησαν ένα πρόβλημα στον φωτογράφο. Δεν μπορούσε να τους χωρέσει όλους στο ίδιο πλάνο. Έτσι, πήρε την φωτογραφία των αξιωματούχων, την ένωσε με το καρέ της γιαγιάς, αφαιρώντας στη διαδρομή ένα ζευγάρι πόδια… όσο για τη γιαγιά; …  Απλά την μίκρυνε λίγο παραπάνω για να του χωρέσει στη γωνία.  Αποτέλεσμα; Μία γιαγιά – μινιατούρα, τρεις γίγαντες αξιωματούχοι του κόμματος και ο ένας από αυτούς αιωρείται και είναι λίγο διάφανος.

    Ο φωτογράφος ήταν ο διευθυντής του γραφείου ηλικιωμένων της πόλης του Ningguo που, εξήγησε την δυσκολία του να βάλει στο ίδιο καρέ και τους 4 και την απόφασή του να «πειράξει» έτσι την εικόνα. «Εκείνη τη στιγμή δεν πίστευα πως θα υπήρχε τόσο μεγάλη αντίδραση», δήλωσε στη Wall Street Journal.

    Δεν ξέρουμε για το μέλλον του άτυχου Photoshoper, στη δημόσια διοίκηση της Κίνας. Έχουμε την αίσθηση πως μάλλον θα τον αναγκάσουν να αλλάξει δουλειά. Ξέρουμε όμως πως υπάρχει τεράστια ζήτηση για χειριστές του Photoshop στη χώρα. Πώς; Όχι από αγγελίες. Αλλά από τα επανειλημμένα απίθανα αστεία περιστατικά παρέμβασης σε φωτογραφίες. Όπως αυτή:

    floatingphotoshop_mini

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles