24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    H… topless Jennifer και η ιστορία της πρώτης Photoshop image

    1987. Μία γυναίκα σε μία παραλία στα νησιά Bora Bora. Ένας ερωτευμένος άνδρας και μία πρόταση γάμου που ακολούθησε. Γιατί, όμως, αυτή η φωτό συνδέθηκε με το… Photoshop, ένα από τα πλέον επιτυχημένα προγράμματα επεξεργασίας εικόνων και έγραψε έτσι τη δική της ιστορία;

    john-knoll-first-photoshop-photo

    Για τον John Knoll, που τράβηξε την αγαπημένη του Jennifer κατά τη διάρκεια των διακοπών τους αλλά και για την ίδια, αυτού του είδους η… δημοσιότητα ήταν αναπάντεχη. Οι δύο τους εργάζονταν μαζί στην Industrial Light & Magic, μία εταιρεία special effects της Lucasfilm, όταν βρέθηκαν σε διακοπές στα Bora Bora, μετά την ολοκλήρωση της δουλειάς τους για το “Who Framed Roger Rabbit”.

    Επιστρέφοντας, με πολλές αναμνήσεις και φωτογραφίες στις βαλίτσες τους, ο John (που είχε δει από κοντά τις λειτουργίες του Pixar Image Computer, μίας μηχανής που είχε κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, διέθετε ένα λογισμικό τόσο περίπλοκο ώστε ήθελε εξειδικευμένο χειριστή και ήταν από τα πρώτα που χρησιμοποιούνταν για την επεξεργασία εικόνων) διαπίστωσε έκπληκτος πως ο αδερφός του, Thomas, είχε αναπτύξει μόνος του ένα πρόγραμμα με παρόμοιες δυνατότητες και μπορούσε να τρέξει σε ένα κατά πολύ φτηνότερο Macintosh Plus.

    Οι δυο τους ξεκίνησαν μία προσπάθεια να προωθήσουν την εφαρμογή, το πρόβλημα, ωστόσο, ήταν ότι, εκείνη την εποχή, λίγες ψηφιακές εικόνες ήταν διαθέσιμες για τις… επιδείξεις τους. Η φωτό της Jennifer ήταν ίσως η καλύτερη που μπόρεσαν να βρουν και έμελλε κατόπιν να γράψει ιστορία. Ήταν ευχάριστη στο μάτι και είχε πολλές δυνατότητες επεξεργασίας, έτσι αποτέλεσε την πρώτη φωτογραφία που εκμεταλλεύτηκε κάθε δυνατότητα που προσέφερε το πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα.

    Σε μία επίσκεψη του John Knoll στη Silicon Valley, το Photoshop, όπως ήταν η τελική του ονομασία, παρουσιάστηκε σε επιδείξεις σε Apple και Adobe, με τη δεύτερη να αγοράζει την άδειά του. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία και η Jennifer, άθελά της, έχει γράψει και το όνομά της σ’ αυτήν, με τη φωτογραφία της. Όχι άδικα, πάντως, καθώς απ’ ό,τι βλέπουμε είναι άκρως καλοκαιρινή και πραγματικό… χάρμα οφθαλμών.

    Δείτε ένα video από το First Demo του Photoshop από τα αδέρφια Knoll

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles