17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Άνθρακας ο θησαυρός! Κατέρρευσε σε μια βραδιά το κρυπτονόμισμα του Squid Game

    Το Squid Game αποτελεί μια σειρά “φαινόμενο” για το Netflix, όμως η ασύλληπτη δημοτικότητά του αφήνει περιθώριο και για απάτες. Το προηγούμενο διάστημα είδαμε αντικείμενα και αποκριάτικες στολές από την κορεάτικη σειρά να γίνονται ανάρπαστες. Παράλληλα, κακόβουλο λογισμικό, που προκαλεί βλάβη στους υπολογιστές συνδέθηκε με το όνομα του show. Aυτές τις μέρες εμφανίστηκε και το κρυπτονόμισμα του Squid Game, το οποίο κατέρρευσε μάλιστα χτες μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από τη στιγμή που οι επενδυτές άρχισαν να το αγοράζουν σε χαμηλή τιμή.

    Κέρδος 3 εκατομμύρια από την απάτη

    Το βράδυ της Κυριακής το Squid πραγματοποίησε ένα άλμα στην αξία του της τάξεως του 310,000%. Άρχισε να κατρακυλά όμως μετά από προειδοποίηση στο Twitter που χαρακτήρισε ύποπτη τη δραστηριότητα. Όπως ήταν λογικό, οι σχετικοί λογαριασμοί και οι σελίδες στα social εξαφανίστηκαν με μιας και οι απατεώνες υπολογίζεται ότι κέρδισαν περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Με διαφημίσεις στο YouTube προειδοποιεί η ιαπωνική αστυνομία τους ηδονοβλεψίες

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles