17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ποιες ήταν οι πιο δυνατές στιγμές μέσα στο 2015 σύμφωνα με το Twitter;

    Βρισκόμαστε στο τέλος της χρονιάς και το Twitter κάνει τον απολογισμό του, παρουσιάζοντας τα hashtags που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο από τους χρήστες του.

    twitter moments

    #ParisAttacks: Η μαζική τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι τάραξε κυριολεκτικά ολόκληρο τον κόσμο. Οι χρήστες του Twitter χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο hashtag όχι μόνο για συμπαράσταση προς την πόλη του φωτός, αλλά και να μεταδίδουν ζωντανά τι συνέβαινε.

    #BlackLivesMatter: Οι εμπλοκές μεταξύ μαύρων συνανθρώπων μας και αστυνομικών στις ΗΠΑ, ευαισθητοποίησαν ακτιβιστές και όχι μόνο για υπενθυμίσουν ποια είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, χρησιμοποιώντας αυτό το hashtag.

    #MarriageEquality: Η νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών αποτέλεσε αφορμή για γιορτή στο Twitter, κυρίως σε ΗΠΑ και Ιρλανδία.

    #RefugeesWelcome: Ένα θέμα που απασχόλησε μέσα στη χρονιά και συνεχίζει να απασχολεί κυρίως την Ελλάδα και τις χώρες της ΕΕ, είναι το τεράστιο ρεύμα Σύρων μεταναστών. Η δημιουργία του hashtag έγινε με σκοπό την υποστήριξη αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων.

    #IStandWithAhmed: Η εικόνα του 14χρονου μαθητή Mohammed Ahmed που συνελήφθη στο Τέξας επειδή είχε πάρει μαζί του στο σχολείο ένα αυτοσχέδιο ρολόι και που κάποιοι πίστεψαν ότι ήταν βόμβα, έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες.

    #FIFAWWC: Τα 9 δισεκατομμύρια tweets για το FIFA Women World Cup όπου πραγματοποιήθηκε στον Καναδά, ήταν αρκετά για να βάλουν το συγκεκριμένο hashtag στη λίστα με τις top στιγμές στο Twitter.

    #PlutoFlyby: Η δημοσίευση των απίστευτων εικόνων από την επιφάνεια του πλανήτη Πλούτωνα, έδωσαν στο hashtag περισσότερα από 1 εκατομμύρια tweets!

    #TheDress: Ένα φόρεμα με διαφορετικό φωτισμό καθώς και 4,4 εκατομμύρια tweets, αρκούν για να μπεί ένα hashtag στην ετήσια λίστα με τα top hashtags.

    Επιπλέον, πολλοί χρησιμοποίησαν το Twitter κατά τη διάρκεια των εθνικών εκλογών τόσο της Ελλάδας, όσο και της Αργεντινής, του Καναδά, της Σινγκαπούρης, της Ινδίας και της  Βρεταννίας. Από τους ίδιους τους πολιτικούς μέχρι και τους ψηφοφόρους, ειπώθηκαν αρκετά στο κοινωνικό δίκτυο.

    Τέλος, ο λογαριασμός της Caitlyn Jenner, απέκτησε 1 εκατομμύριο followers μέσα σε 4 ώρες, σπάζοντας έτσι κάθε ρεκόρ, το οποίο αναγνώρισε και ο επίσημος λογαριασμός του Guinness World Records.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles