16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πιλοτάροντας ένα drone μέσω… Apple Watch (video)!

    Μπορεί να φαίνεται απίστευτο και σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο ο ταϊβανέζος ερευνητής Mark Ven και το επιτελείο του στην PVD+ κατάφεραν να γράψουν έναν αλγόριθμο o οποίος δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη ενός Apple Watch να πιλοτάρει ένα οποιοδήποτε drone, πραγματοποιώντας κινήσεις αποκλειστικά μόνο με το χέρι στο οποίο φοράει το ρολόι της Apple.

    Piloting a drone via apple watch 2

    Ο Mark Ven που στο video που θα παρακολουθήσετε μετακινεί το drone όπως ένας… Jedi που χρησιμοποιεί τη Δύναμη, χρειάστηκε κάτι παραπάνω από 18 μήνες για να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του αλγορίθμου που μπορεί να ελέγξει τις εναέριες κινήσεις ενός drone μέσω gestures. Όπως τονίζει ο εμπνευστής της συγκεκριμένης προσπάθειας πλέον το αποτέλεσμα της έρευνας του μπορεί να ενσωματωθεί και σε άλλες συσκευές. Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει είναι ότι το Apple Watch αντιλαμβάνεται τις κινήσεις και στέλνει τα αντίστοιχα σήματα στο drone, το οποίο όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο video που ακολουθεί ανταποκρίνεται σχεδόν τέλεια! Επίσης, ο εμπνευστής του εν λόγω project μπορεί με το Apple Watch να ελέγξει τον εσωτερικό φωτισμό (σχηματίζοντας γράμματα στον αέρα), αλλά και να κατευθύνει μία ειδικά διαμορφωμένη σφαίρα. Αν και η PVD+ αυτή τη στιγμή δεν επεξεργάζεται σχέδια για την εμπορική διάθεση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι πάρα πολύ όμορφη να τη θαυμάζεις

    https://youtu.be/uCUSS06_xS8

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles