19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Pine A64 και…το Raspberry Pi βρίσκει τον (64-bit) δάσκαλο του!

    Δε χωράει αμφιβολία ότι το Raspberry Pi δημιούργησε μία νέα μεγάλη κοινότητα, η οποία απαρτίζεται από χιλιάδες (μικρούς και μεγάλους) tech enthusiasts, οι οποίοι πειραματίζονται συνεχώς με το εν λόγω μικροσκοπικό computer board. Οι users δαπανώντας ένα σχεδόν αμελητέο ποσό (κοντά στα 5$ για το πρόσφατο Raspberry Pi Zero) ουσιαστικά αποκτούν με μηδαμινό κόστος μία πλατφόρμα για να εκφράσουν τις DIY ανησυχίες τους. Το Pine A64 θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένας κλώνος το Raspberry Pi μόνο που με ελάχιστο παραπάνω κόστος (συγκεκριμένα τιμή στα 15$) προσφέρει έναν 64-bit τετραπύρηνο επεξεργαστή στους users!

    Pine A64 Board 2

    Στην καρδιά του Pine A64 βρίσκεται ένας 64-bit Allwinner R18 processor, ο οποίος φέρει 4 πυρήνες και είναι χρονισμένος στα 1,2GHz, πράγμα που σημαίνει ότι ανοίγει περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες από τα 32-bit του Raspberry. Παράλληλα, ο Pine A64 (basic version) ακολουθώντας τον σχεδιασμό του “αντιπάλου του” διαθέτει Ethernet port 10/100, 512MB μνήμης RAM, microSD slot (δεν υπάρχει on-board storage) και δύο θύρες USB 2.0. Επιπλέον, με μόλις 4$ παραπάνω οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν ένα πιο “ενισχυμένο” Pine A64 με gigabit Ethernet και 1GB μνήμης RAM. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το εν λόγω computer board μπορεί άνετα να σηκώσει Android 5.1 και Ubuntu και είναι σχεδιασμένο ώστε να συνεργάζεται χωρίς το παραμικρό πρόβλημα με όλα τα projects που είναι δομημένα πάνω στο Raspberry Pi. Οι εμπνευστές του Pine A64 έτρεξαν μία καμπάνια στο Kickstarter και όπως μπορείτε να φανταστείτε κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους σε χρόνο… dt!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles