20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Πήραμε μια πρώτη γεύση από την IFA 2019 του Βερολίνου!

    Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε η IFA Global Press Conference, στην οποία πάνω από 300 δημοσιογράφοι είχαν την ευκαίρια να πάρουμε μια πρώτη “γεύση” του τι μας επιφυλάσσει η μεγάλη έκθεση τεχνολογίας που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο, από τις 6 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

    ifa 2019 (4)

    Το τριήμερο event έλαβε χώρα στην πόλη Ουέλβα της Ανδαλουσίας και μέσω των παρουσιάσεων από μεγάλους “παίκτες” της αγοράς, αλλά και από τους ίδιους τους διοργανωτές, πλέον γνωρίζουμε τη γενική κατεύθυνση της φετινής έκθεσης και ποιά θα είναι τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος σε αυτήν. Το IoT, η AI, ο έλεγχος μέσω φωνητικών εντολών και φυσικά το 5G θα είναι τα μεγάλα trends της χρονιάς, με πολλά νέα προϊόντα τεχνολογίας να ετοιμάζονται για να παρουσιαστούν, για πρώτη φορά, στο Βερολίνο. Θα προηγηθεί η CE Week στη Ν.Υόρκη τον Ιούνιο ενώ φέτος, για πρώτη φορά, η έκθεση CE China θα πραγματοποιηθεί λίγες μέρες μετά την IFA του Βερολίνου, το Σεπτέμβριο, στο Guangzhou της Κίνας.

    Ο CEO της Huawei, Richard Yu, θα “ανοίξει” τη φετινή έκθεση του Βερολίνου με το keynote του, ενώ θα ακολουθήσει μια εξ’ίσου σημαντική ομιλία από τον Christiano Amon, Πρόεδρο της Qualcomm.

    ifa 2019 (7)

    Στη συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε, επίσης, πως η Ιαπωνία θα είναι ο πρώτος Global Innovation Partner της IFA Next, του “startup” τμήματος” της IFA σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας της χώρας του ανατέλλοντος Ηλίου και των τεχνολογικών κολοσσών της, οι οποίοι παραμένουν στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής προόδου, όπως η Panasonic αλλά και των νέων, καινοτόμων προσπαθειών ανθίζουν σε αυτήν, όπως η Unipos.

    ifa 2019 (3)

    Επιπλέον, η Sennheiser ανακοινώθηκε ως ο πρώτος Global Audio Partner της IFA, με την εταιρεία να έχει διαρκή παρουσία στην έκθεση για τα τελευταία 69 χρόνια, πλέον. Η Sennheiser θα προσφέρει την τεχνολογία της για τις ανάγκες της IFA στον τομέα των ηχητικών ενώ θα υποστηρίξει και τους δημοσιογράφους σε τεχνικό επίπεδο και με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κάλυψη της έκθεσης.

    IMG_20190427_112238

    Ο CEO της Messe Berlin, Dr.Christian Göke, δήλωσε πως το “co-innovation” βρίσκεται στην καρδιά της IFA φέτος, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η συνεργασία όλων των παραγόντων της αγοράς, εντός και εκτός έκθεσης, καθώς πέρα από ανταγωνιστές, διαδραματίζουν και ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινωνίας του μέλλοντος, μέσα από τις τεχνολογίες που αναπτύσσουν και διαθέτουν στο κοινό. Η καινοτομία, σύμφωνα με τον Dr. Göke, χρειάζεται μια ενιαία πλατφόρμα ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών, να εμπνεύσει και αυτό ακριβώς θέλει να πετύχει η IFA, να ενισχύσει και να ενισχυθεί μέσω της συνεργασίας της με μικρές και μεγάλες εταιρείες του τομέα της τεχνολογίας.

    ifa 2019 (6)

    Φυσικά, το Digitallife.gr θα βρεθεί στο Βερολίνο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για να καλύψει την IFA 2019 και να σας μεταφέρει όλα τα νέα προϊόντα και τεχνολογίες από τη μεγάλη έκθεση.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles