22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Πιστοποίηση με το πρότυπο ISO27001 για τα δυο νέα Κέντρα Δεδομένων της Cyta

    cyta data center

    Πιστοποιητικό συμμόρφωσης με το πρότυπο Ασφάλειας Πληροφοριών ISO27001 για τα δύο νέα Κέντρα Δεδομένων (Data Centers) και τις υπηρεσίες Φιλοξενίας και IaaS (Cloud Servers) που υποστηρίζουν, απονεμήθηκε στη Cyta, στο πλαίσιο της Ετήσιας Εκδήλωση Ποιότητας, που διοργανώθηκε την Τρίτη 7 Μαρτίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λευκωσίας από τον Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης και την Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης.

    Το πιστοποιητικό ISO27001 που αποδεικνύει ότι η Cyta λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων που χειρίζεται με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, απένειμε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρίστος Πατσαλίδης και εκ μέρους της Cyta το παρέλαβε ο Διευθυντής Πληροφορικής κ. Γιώργος Αρέστης.

    Σημειώνεται ότι η  μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της Κύπρου προχώρησε πρόσφατα στη δημιουργία των δύο νέων αυτών Data Centers, με στόχο να προσφέρει στου στους πελότες της Cyta, αξιόπιστες υπηρεσίες φιλοξενίας εξοπλισμού πληροφορικής και Cloud Servers ψηλού επιπέδου. Είναι επιπέδου επιχειρησιακής συνέχειας Tier 3 που διασφαλίζει τη συνεχή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, κλιματισμού και δικτύωσης, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες για τη φιλοξενία εξοπλισμού και συστημάτων με απόλυτη αξιοπιστία. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι τα δύο Data Centers απέχουν μεταξύ τους 56χλμ διασφαλίζοντας έτσι στις επιχειρήσεις γεωγραφική εφεδρεία.

    Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το ISO/IEC 27001 είναι ένα διεθνές πρότυπο που προσδιορίζει τις απαιτήσεις που πρέπει να πληροί ένας οργανισμός, προκειμένου να διαχειριστεί συνολικά και αποτελεσματικά την ασφάλεια της πληροφορίας του. Προσεγγίζει τα άτομα, τις διαδικασίες και την τεχνολογία ενός οργανισμού συνολικά, μέσα από ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών – ISMS (Information Security Management System). Ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, ο έλεγχος και η συνεχής βελτίωση ενός Συστήματος (ISMS), με βάση τις οδηγίες και τις απαιτήσεις του προτύπου, βοηθά τον οργανισμό στην προστασία των πληροφοριών του ως προς την εμπιστευτικότητα (confidentiality), την ακεραιότητα (integrity) και τη διαθεσιμότητά (availability) τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles