15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Πιστοποίηση της Cyta με τα Πρότυπα Youth Environmental Power (YEP)

    cyta yep standards 1

    Με τα Πρότυπα YEP (Youth Environmental Power), πιστοποιήθηκε η Cyta από την ομώνυμη νεοφυή εταιρεία νεαρών κυπρίων επιχειρηματιών, που ανέπτυξε συγκεκριμένα πρότυπα για την περιβαλλοντική διαχείριση και αναβάθμιση των εταιρειών.

    Η εταιρεία ΥΕΡ, η οποία είναι κάτω από την αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, έχει ως στόχο της να μειώσει στο ελάχιστο τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τις τοπικές επιχειρήσεις, μέσω εξειδικευμένων περιβαλλοντικών κριτηρίων που αναπτύχθηκαν με βάση τις ανάγκες του κυπριακού εμπορίου. Μέσα από τα 23, συνολικά, πρότυπα, οι επιχειρήσεις καλούνται να λειτουργήσουν βάσει εξειδικευμένων παραμέτρων, ανάλογα με το είδος των δραστηριοτήτων τους, ώστε να καθίστανται οικολογικές. Η συγκεκριμένη αξιολόγηση καλύπτει διάφορες παραμέτρους, όπως είναι τα απόβλητα,  η κατανάλωση χαρτιού, ηλεκτρισμού, νερού, καθώς επίσης και τα μέτρα που έχει πρόθεση να λάβει μια επιχείρηση για να μετριάσει και άλλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκύπτουν από τη δράση της.

    Η παράδοση του σχετικού πιστοποιητικού έγινε την Πέμπτη, 25 Μαΐου στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού στη Λευκωσία, από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκο Κουγιάλη, στον Αναπληρωτή Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Cyta, κ. Μιχάλη Αχιλλέως, στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Ιωάννας Παναγιώτου, της Προέδρου της Cyta κας Ρένας Ρουβιθά-Πάνου και άλλων επισήμων.

    cyta yep standards 7

    Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Υπουργός επισήμανε το στόχο της Κυβέρνησης για συνεχή ενίσχυση της δυναμικής για προστασία του φυσικού κεφαλαίου της Κύπρου, με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Όπως δήλωσε με έμφαση, για να καταστεί πραγματικά αειφόρος η αναπτυξιακή πορεία της κοινωνίας, είναι σημαντική η υιοθέτηση τέτοιων περιβαλλοντικών παραμέτρων και προτύπων. Συμπλήρωσε δε ότι «…Το κράτος χρειάζεται τη βοήθεια της κοινωνίας για να πετύχει τους στόχους του και ιδιαίτερα τη συμμετοχή και στήριξη μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως η Cyta, που, απέδειξε για άλλη μια φορά στην πράξη, ότι πραγματικά νοιάζεται για την κοινωνία και εφαρμόζει εταιρική κοινωνική πολιτική με συνέπεια, στρατηγική και σοβαρότητα και δη στο περιβάλλον, έναν τομέα που αφορά ιδιαίτερα τη δράση του Υπουργείου μας».

    cyta yep standards 5

    Στο δικό της χαιρετισμό, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Cyta, κα Ρένα Ρουβιθά-Πάνου, ανέφερε ότι νοιώθει ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί η νέα βράβευση της Cyta για την περιβαλλοντική της συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος, έρχεται να επιβεβαιώσει τις ευαισθησίες και το περιβαλλοντικό έργο του Οργανισμού. Τόνισε επίσης: “… νιώθουμε δικαιωμένοι, γιατί το βραβείο μάς το απονείμει η YEP, μια εταιρεία start-up που έχει αναδυθεί μέσα από έναν οργανισμό που στηρίζουμε με συνέπεια και αγάπη εδώ και τρία χρόνια, το  Junior Achievement Κύπρου. Έναν παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που μέσω ενός φάσματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων προσπαθεί να εμφυτεύσει επιχειρηματικές και οικονομικές δεξιότητες, αλλά και δεξιότητες απασχολησιμότητας (employability), σε παιδιά και νέους από 4-22 χρονών.”

    cyta yep standards 6

    Ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta κ. Μιχάλης Αχιλλέως, αναφερόμενος στο έργο του Οργανισμού, δήλωσε: “… η απόδοση τιμών στον τομέα αυτό, αποτελεί για μας, απόδειξη ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας”, προσθέτοντας: “… ως Cyta έχουμε πολλά να παρουσιάσουμε, έχουμε πληθώρα δράσεων, με απτά και θετικά αποτελέσματα για την προστασία του περιβάλλοντος”. Αναφέρθηκε, επίσης, επιγραμματικά στις διάφορες ενέργειες του Οργανισμού στον τομέα και είπε επίσης ότι η Cyta έχει εντάξει το σύνθημα «Πρασινίζουμε το νησί μας”, ως μέρος της στρατηγικής της.

    Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, ο Διευθυντής της εταιρείας YEP κ. Νικόλας Γεωργίου, ο Προϊστάμενος του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της Cyta κ. Χρίστος Χρίστου και ο κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Junior Achievement Cyprus.

    Τέλος, σημειώνεται ότι η  Cyta είναι ο πρώτος οργανισμός που πιστοποιείται με τα Πρότυπα YEP. Η δράση της Cyta για το περιβάλλον εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της, για τα θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και καλύπτει όλους τους τομείς της κοινωνίας σε ό,τι αφορά την ευθύνη της προς τους πελάτες, το προσωπικό, τους συνεργάτες και προμηθευτές της, την ευρύτερη κοινωνία και το κράτος.

    cyta yep standards 11 cyta yep standards 10 cyta yep standards 12 cyta yep standards 9 cyta yep standards 8 cyta yep standards 3 cyta yep standards 2 cyta yep standards 13 cyta yep standards 4

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles