18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Pixar Studios: “Είναι σημαντικό να κάνουμε ένα original φιλμ το χρόνο”

    Λέτε να δείξει η Pixar τον δρόμο; Γιατί όχι, αφού η πρωτοπορία της στο χώρο του animation προκάλεσε μία γενικότερη τάση να «ψαχτεί» ο κόσμος του κινηματογράφου. Έτσι τώρα, που τα ανώτερα στελέχη της τονίζουν την ανάγκη να επιστρέψει η εταιρεία στις original ιδέες, γιατί να μην ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι; O πρόεδρος των Pixar Animation Studios, Ed Catmull, δήλωσε πως για «καλλιτεχνικούς λόγους, είναι πραγματικά σημαντικό να κάνουμε ένα original φιλμ το χρόνο». 

    Pixar_Studios

    H Pixar κατάλαβε τα αυτονόητα. Ναι, σαφέστατα μπορείς να γυρίζεις το Toy Story μέχρι να λιώσουν τα σπιρούνια του συμπαθέστατου καουμπόυ, ωστόσο κάποια στιγμή ακόμα και τα χρυσωρυχεία στερεύουν. Και μπορεί η Pixar να ήταν ένα από τα studio που έμενε μακριά από το πανηγύρι των sequels (μόλις το 2010 έβγαλε το τρίτο Toy Story, το Cars 2 βγήκε μετά από χρόνια και το Monsters University μόλις στις μέρες μας), ωστόσο κατάλαβε με τις παραπάνω συνέχειες, πως το κοινό δεν έχει άδικο που φωνάζει από το κάθισμά του στην αίθουσα πως θέλει πρωτότυπες ιδέες. Ναι, οι αγαπημένοι ήρωες είναι καλό να κάνουν comeback όταν είναι φρέσκοι, ωστόσο μία δημιουργική, αυθεντική ιδέα δεν συγκρίνεται με τίποτα.
    Ένα original τη μία χρονιά, ένα sequel την επόμενη.
    Κάπως έτσι θέλει να το πάει η Pixar και από την ντροπή των 50 και βάλε sequels της φετινής χρονιάς, ακόμα και αυτό το σχεδιάγραμμα ακούγεται ως μουσική στ’ αυτιά μας. Φτάνουν να παραδειγματιστούν κι άλλα studio και να ακολουθήσουν τον original δρόμο. Γιατί καλύτερα μία μέτρια αυθεντική ταινία, παρά ένα κάκιστο sequel.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles