23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Pixathlon: Το event meeting point των Αθηναίων φωτογράφων!

    pixathon

    Αν έχεις πάθος με τη φωτογραφία και ασχολείσαι με αυτήν είτε σε ερασιτεχνικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο τότε σίγουρα θα έχει πάρει το αυτί σου το Pixathlon! Για εσένα όμως που το ακούς πρώτη φορά άσε με να σε ενημερώσω!

    Το Pixathlon είναι ένας φωτογραφικός διαγωνισμός τελείως διαφορετικός από αυτούς που έχεις συνηθίσει! Μετά το επιτυχημένο ξεκίνημα στην Αυστρία, την Ιταλία και τη Σλοβενία ο επόμενος σταθμός του είναι η Αθήνα, όπου πραγματοποιείται για πρώτη φορά στις 26 Απριλίου και ώρα 9 π.μ. στη στέγη του Συν-Αθηνά.

    Το πρώτο Pixathlon πραγματοποιήθηκε στις 10 Αυγούστου του 2013 στο Klagenfurt, της Αυστρίας. Αφορμή  για τη δημιουργία αποτέλεσε, όπως μου είπε:  «η συμμετοχή μου σε ένα μεγάλο φωτογραφικό event της Βιέννης, όπου βγήκα πέμπτος ανάμεσα σε 2000 διαγωνιζόμενους. Εκείνη τη στιγμή δημιουργήθηκε στο μυαλό μου το Pixathlon, το οποίο είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου για τέσσερα χρόνια. Στις αρχές του 2013 είπα στον εαυτό μου: ή φέτος ή ποτέ! Ε, και κάπως έτσι έγινε πραγματικότητα το όνειρό μου.»

    Ερωτώμενος για την επιλογή της Αθήνας ως επόμενου σταθμού για το Pixathlon απάντησε πως ο λόγος είναι ένα …  «όμορφο love story»! Ωστόσο η δυναμική της και η ποικιλομορφία μιας τόσο μεγάλης πόλης τον έπεισε πως είναι η τέλεια πόλη για να φιλοξενήσει το event.

    Πώς, όμως, διαφέρει το Pixathlon από τους υπάρχοντες διαγωνισμούς φωτογραφίας; Ο ιδρυτής του Pixathlon, ο εικοσιεξάχρονος Daniel Zawarczynski, μου εξήγησε πως «ένας ‘κανονικός’ διαγωνισμός σου δίνει ένα θέμα και μερικές εβδομάδες ή μήνες για να υποβάλεις τη συμμετοχή σου, στο τέλος όμως, βάσει της δικής μου εμπειρίας, βαριέσαι να βγάλεις καινούριες φωτογραφίες και τελικά στέλνεις φωτογραφίες που τράβηξες πριν από τρία χρόνια… Ο στόχος του Pixathlon είναι να σε ωθήσει ώστε να καθαρίσεις τη φωτογραφική σου μηχανή, να βγεις έξω και να προκαλέσεις τον εαυτό σου μια συγκεκριμένη μέρα! Έτσι, λοιπόν,  παίρνεις τα θέματα το πρωί και έχεις περίπου 12 ώρες για να τραβήξεις φωτογραφίες βασισμένες στο θέμα σου! Έτσι, πρέπει να επικεντρώσεις τις ιδέες και τις ικανότητές σου σε αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα! Επιπλέον, δεν έχει καμία αξία πόσο ακριβός είναι ο εξοπλισμός σου, καθώς η δημιουργικότητα και ο τρόπος που ερμηνεύεις τα θέματα που θα σου δοθούν είναι πολύ πιο σημαντικά από το πόσο μεγάλος είναι ο φωτογραφικός σου φακός! Θέλω ο κάθε συμμετέχοντας να δει την πόλη του με τελείως διαφορετική ματιά. Πιστεύω πως βιαζόμαστε τόσο πολύ στην καθημερινότητά μας που χάνουμε την ικανότητα να δώσουμε προσοχή σε λεπτομέρειες που κάνουν την πόλη ξεχωριστή. Μέσα από ευρεία επιλογή θεμάτων θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό! Οι άνθρωποι θα εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν νέα μέρη γιατί θα πρέπει να βρουν το τέλειο κίνητρο για τις φωτογραφίες τους. Επιπλέον, θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να εκφράσουν τους εαυτούς τους και να δείξουν τη δική τους οπτική, τη δική τους ιστορία για την Αθήνα. »

    Κάθε διαγωνιζόμενος στο τέλος της ημέρας θα παραδώσει 12 φωτογραφίες που έχουν να κάνουν με το θέμα που του δόθηκε. Οι έξι, συνολικά, νικητές των κατηγοριών ‘adult’ και  ‘youth’ θα κερδίσουν φοβερές φωτογραφικές μηχανές και θέσεις σε workshops φωτογραφίας, αντίστοιχα. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι πως όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το έργο τους σε μια μεγάλη έκθεση. Οπότε, everybody is a winner!

    daniel3 new

    Του ζήτησα να μου περιγράψει τον εαυτό του και μου είπε τα εξής:

    «Born in Krakow, Poland, raised in Austria and now settling in Greece. Είμαι εκείνος ο τύπος με την κάμερα! Τουλάχιστον έτσι με φώναζαν στα συνέδρια που παρακολουθούσα. Λάτρευα να παίρνω την κάμερά μου και να απαθανατίζω μοναδικές στιγμές και να τις μοιράζομαι με άλλους και να τους κάνω να θυμούνται τις εμπειρίες τους μέσα από τις φωτογραφίες μου! Ήθελα να κάνω ή να δημιουργήσω κάτι που έχει αντίκτυπο στους ανθρώπους! Έτσι, σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αυστρία. Τώρα βρίσκομαι στο τέλος των μεταπτυχιακών μου σπουδών στο Innovation Management and Entrepreneurship. Τα τελευταία χρόνια προσπάθησα να εμπλακώ με ότι έχει να κάνει με επιχειρηματικότητα στην περιοχή μου και έτσι ήμουν στην οργανωτική του πρώτου StartupWeekend klagenfurt, το πρώτο TEDxKlagenfurt και εργάστηκα στο πανεπιστήμιο ως project assistant στο τμήμα Innovation Management.»

    Μην ξεχάσεις να σημειώσεις στο ημερολόγιό σου πως στις 26 Απριλίου έχουμε Pixathlon. Φόρτισε τις μπαταρίες της φωτογραφικής σου μηχανής και ετοιμάσου να δεις την Αθήνα, όπως δεν την έχεις ξαναδεί.

    Κλείσε τη θέση σου εδώ  ενώ για να είσαι up to date κάνε like στη σελίδα τους στο Facebook.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles