25 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
More

    Pixel 8a: Ανακοινώθηκε το προσιτό AI phone της Google

    Μια νέα προσθήκη πραγματοποίησε η Google στη σειρά Pixel 8, αφού η εταιρεία παρουσίασε μια πιο προσιτή επιλογή σε smartphone, το Pixel 8a. Όσον αφορά το design, η νέα συσκευή της Google έρχεται ελαφρώς διαφοροποιημένη από τα προηγούμενα μοντέλα, προκειμένου να συμπληρώσει αρμονικά τα νέα Pixel 8 και Pixel 8 Pro. Οι τετράγωνες άκρες αντικαθίστανται με καμπύλες, το πλαστικό στο πίσω μέρος και το πλαίσιο αλουμινίου έχουν λεία ματ υφή, ενώ το μπροστινό μέρος έχει εφοδιαστεί με το Gorilla Glass 3 της Corning. Το Pixel 8a έρχεται με πιστοποίηση IP67, κάτι που το καθιστά ανθεκτικό στη σκόνη και το νερό, με τη Google να αναφέρει ότι αποτελεί το πιο ανθεκτικό τηλέφωνο της σειράς Α μέχρι στιγμής.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν το νέο κινητό σε 4 χρώματα: Bay, Aloe, Porcelain και Obsidian. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουμε μια νέα 6.1-inch OLED οθόνη με ανάλυση 1080 x 2400 και 120Hz refresh rate. Η οθόνη μπορεί να φτάσει έως και 1400 nits κατά την αναπαραγωγή περιεχομένου HDR με μέγιστη φωτεινότητα 2000 nits. Το Pixel 8a διαθέτει σύστημα διπλής κάμερας στο πίσω μέρος που αποτελείται από μια κύρια κάμερα 64MP f1.89 και μια ultrawide 13MP f2.2. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει ένα shooter 13MP f2.2. Όλες οι κάμερες μπορούν να τραβήξουν βίντεο 4K 30fps, αλλά οι πίσω κάμερες μπορούν επίσης να φτάσουν 4K 60fps.

    Επιπροσθέτως, έχουμε timelapse αστροφωτογραφίας, 240fps slow motion, fused video stabilization, Cinematic Pan, 5x digital zoom και optical image stabilization στην main wide camera. Όσον αφορά τις δυνατότητες λογισμικού, λαμβάνετε Magic Editor, Best Take, Magic Eraser, Photo Unblur, Face Unblur, Real Tone, Top Shot, Live HDR + και Ultra HDR.

    Το Pixel 8a τροφοδοτείται από το chipset Tensor G3 της Google με συνεπεξεργαστή ασφαλείας Titan M2. Διαθέτει μνήμη LPDDR5x 8 GB και δυνατότητα επιλογής αποθήκευσης 128 GB ή 256 GB UFS 3.1.

    Το Pixel 8a διαθέτει μπαταρία 4492mAh, η οποία η Google ισχυρίζεται ότι προσφέρει διάρκεια ζωής μπαταρίας 24+ ωρών. Υπάρχει υποστήριξη ενσύρματης γρήγορης φόρτισης 18W και ασύρματης φόρτισης Qi. Το Pixel 8a θα κυκλοφορήσει με Android 14. Όπως και με άλλες συσκευές Pixel 8, το Pixel 8a θα λάβει επτά χρόνια ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος, ασφάλειας και Feature Drop. Το τηλέφωνο θα αποκτήσει επίσης άλλες αποκλειστικές λειτουργίες της Google, όπως Circle to Search, Pixel Call Assist, Audio Emoji και Gemini. Στα λοιπά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται τα στερεοφωνικά ηχεία, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη, η συνδεσιμότητα Wi-Fi 6e, Bluetooth 5.3 και USB 3.2, NFC και η υποστήριξη διπλής SIM (nano + eSIM).

    Το Pixel 8a κοστίζει 549 € για το μοντέλο των 128 GB και 609 € για το μοντέλο 256 GB.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles