16.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Το τεστ της καφετέριας! Αυτή είναι η ερώτηση “παγίδα” για να πιάσεις δουλειά στη Google

    Έχουμε συνηθίσει να εστιάζουμε κυρίως στα προϊόντα που λανσάρουν στην αγορά τεχνολογικοί “κολοσσοί”, όπως η Google, η Apple ή η Samsung. Συχνά όμως, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον να μεταφερθούμε για λίγο στα… παρασκήνια και να δούμε με ποιον τρόπο προσλαμβάνουν υπαλλήλους!

    Σε παλαιότερο άρθρο, σας ενημερώσαμε για το “τεστ της μπίρας” που υπέβαλλε ο Steve Jobs τους υποψήφιους υπαλλήλους της Apple. Τώρα, ήρθε η ώρα να μάθουμε τις τακτικές που εφαρμόζει η Google, προκειμένου να εντάξει νέα μέλη στους κόλπους της. Αν, λοιπόν, φιλοδοξείτε να πιάσετε κάποια στιγμή δουλειά στο “γίγαντα” των μηχανών αναζήτησης, δώστε προσοχή!

    Πρώην υπάλληλος της Google αποκαλύπτει:

    Η TikToker με το όνομα χρήστη @hrbitch, που υποστηρίζει ότι εργάστηκε στη Google ως Chief People Officer και σε άλλες μεγάλες εταιρείες, δημοσίευσε στο λογαριασμό της το κεντρικό ερώτημα που πάντα έθετε η ομάδα της εταιρείας στους ανθρώπους που περνούσαν από συνέντευξη. Φυσικά, πρόκειται για μια ερώτηση που δεν περίμενε κανείς και άφηνε το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων σε αμηχανία να κοιτά το ταβάνι!

    Μιλώντας στο βίντεο, η TikToker έθεσε την ερώτηση λέγοντας: «Υπάρχει μια καφετέρια στο Σαν Φρανσίσκο. Έχει απεριόριστη προσφορά και ζήτηση – που σημαίνει ότι έχει όλες τις ποικιλίες καφέ, τα φλιτζάνια καφέ, όλα τα τσάγια στον κόσμο και η ουρά των πελατών είναι τόσο μεγάλη που τυλίγεται γύρω από το τετράγωνο. Η καφετέρια είναι περίπου 500 τετραγωνικά. Λοιπόν, πόσα φλιτζάνια καφέ μπορεί να παράγει σε μια μέρα;»

    Κατά καιρούς υπήρξαν διάφορες απαντήσεις, αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που ξεκίνησαν να κάνουν υπολογισμούς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Φυσικά, δεν υπάρχει κάποια σωστή απάντηση, αφού η ερώτηση είναι σχεδιασμένη για να αποκαλύψει ποιοι υποψήφιοι μπορούν να σκεφτούν out of the box.

    @hrbitch How Google Stumps Interviewers #interviewtips #interview #jobsearch #jobinterview #interviewquestions #resume #career #fyp ♬ original sound – hrbitch

    Σύμφωνα με την TikToker, το ερώτημα αποτελεί ένα περίπλοκο παιχνίδι μυαλού που επιδεικνύει τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων χωρίς να το συνειδητοποιεί ο συνεντευξιαζόμενος.

    Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις. Αυτός που παίρνει τη συνέντευξη προσπαθεί απλώς να καταλάβει τη διαδικασία σκέψης σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έκαναν το ερώτημα ασαφές. Για να κατανοήσουν τις δεξιότητές σας στη λήψη αποφάσεων».

     

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles