20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Planetary Resources: η εταιρεία των James Cameron, Larry Page, Eric Schmidt, που θα κάνει εξόρυξη αστεροειδών!

    Φαίνεται πως όσο ασχολούμαστε με την επόμενη έκδοση του Android και το επόμενο Samsung Galaxy S III, κάποιοι έχουν στραμμένα τα μάτια τους πιο ψηλά, στον ουρανό και αυτοί οι κάποιοι, είναι άνθρωποι που γνωρίζουμε πολύ καλά.

    Το περιοδικό Technology Review του MIT, δημοσίευσε δελτίο τύπου για την ανακοίνωση μίας μυστηριώδους εταιρείας, την ερχόμενη Τρίτη, 24 Απριλίου. Το όνομά της είναι Planetary Resources και υπόσχεται να ασχοληθεί με δύο κρίσιμους τομείς: την εξερεύνηση του διαστήματος και τους φυσικούς πόρους, διαδικασίες που θα αποδώσουν πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο ακαθάριστο προϊόν. Πέρα όμως από αυτή την βαρύγδουπη δήλωση, τρομερό ενδιαφέρον έχουν οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτή.

    Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τα κεφάλια της Google, Larry Page και Eric Schmidt, τον σκηνοθέτη James Cameron, τον πρόεδρο των X Awards, Peter H. Diamandis. Μαζί με αυτούς, στην εταιρεία συμμετέχουν και βετεράνοι του διαστήματος όπως ο αστροναύτης Tom Jones και ο πρώην επικεφαλής αποστολών της NASA, ο Chris Lewicki. Συνιδρυτής, μαζί με τον Diamandis είναι ο Eric Anderson, με εμπειρία στο στήσιμο του τουρισμού του μέλλοντος, του διαστημικού τουρισμού.

    Περισσότερα γι αυτή την εταιρεία θα μάθουμε την επόμενη Τρίτη, αλλά, με την χθεσινή είδηση που αφορούσε την πρώτη δοκιμαστική πτήση του SpaceX, την πρώτη εμπορική πτήση στο διάστημα, πολύ σύντομα θα πρέπει να ανοίξουμε καινούρια κατηγορία στο digitallife.gr που λέγεται… Βusiness in Space.

    Πηγές: Verge, Technology Review

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles