17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Πλανητάριο Κύπρου: Ανοίγει τις πόρτες του για τους λειτουργούς των ΜΜΕ

    Ανοίγει τις πόρτες του για τους λειτουργούς των ΜΜΕ την ερχόμενη Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023 στις 20:00, το νέο Πλανητάριο Κύπρου. Σε διάσκεψη τύπου που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τα εγκαίνια και την επίσημη έναρξη λειτουργιάς του, οι λειτουργοί των ΜΜΕ θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση για τις προηγμένες δυνατότητες του νέου πλανηταρίου της Κύπρου, που φιλοδοξεί να καταστεί σημείο αναφοράς στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και του διαστήματος στην περιοχή της ανατολικής Μεσόγειου, με πολλαπλά οφέλη για την Κύπρο, αλλά και ένας σύγχρονος χώρος Εκπαιδευτικής Ψυχαγωγίας, με σημαντικά οφέλη για την κοινωνία.

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των δυνατοτήτων του πλανηταρίου ενώ  θα ακολουθήσει προβολή στον είκοσι μέτρων θολό, περιήγηση στους χώρους του αστεροσκοπείου και μια «ψηφιακή περιπέτεια» στους τρισδιάστατους εξομοιωτές εικονικής πραγματικότητας και στην αίθουσα τρισδιάστατων παιχνιδιών.

    Υπενθυμίζεται ότι επενδυτής και χορηγός του Πλανητάριου Κύπρου, είναι ο Ρωσοκύπριος Βιατισλάβ Ζαρένκοφ, ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Κύπρο τα τελευταία είκοσι χρόνια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles