23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Παίζοντας Quake 3 Arena σε ένα modded Game Boy Advance!

    Οι πιο μεγάλοι σε ηλικία gamers δε γίνεται να μη θυμούνται τη φορητή κονσόλα Game Boy Advance SP, η οποία είχε αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό. Τα χρόνια φυσικά πέρασαν και το Game Boy Advance μπήκε και αυτό με τη σειρά του στο πάνθεον της ιστορίας του gaming. Ωστόσο, ο Johnny Parks, ένας δημιουργικός modder αποφάσισε να βγάλει την παλιά του φορητή κονσόλα από το πατάρι και χρησιμοποιώντας έναν κλώνο του Raspberry Pi κατόρθωσε να της δώσει ξανά ζωή σε μία πιο… εναλλακτική μορφή!

    Game Boy Arena_1

    Συγκεκριμένα, ο Johnny Parks κατάφερε να ενσωματώσει στο εσωτερικό ενός Game Boy Advance, ένα λιλιπούτειο κύκλωμα του Odroid W (ενός κλώνου του Raspberry Pi). Το εν λόγω μικροσκοπικό κύκλωμα (με διαστάσεις 60x36mm) ζυγίζει μόλις 8 γραμμάρια και παρά το εξαιρετικά μικρό μέγεθος του φέρει έναν επεξεργαστή ARM11 Broadcom, ο οποίος είναι χρονισμένος στα 700MHz και διαθέτει 512MB μνήμης RAM. Οι pocket-size διαστάσεις του κυκλώματος, βοήθησαν τον δαιμόνιο modder, ώστε να χωρέσει στον ελάχιστο αυτό χώρο: ένα 4-port USB hub, ένα Wi-Fi module, μία μπαταρία με χωρητικότητα στα 1300mAh και μία HDMI port. Επιπλέον, για να ολοκληρωθεί το project, χρησιμοποιήθηκε και μία οθόνη 3.5 ιντσών,  η οποία λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος από το display που είχε η φορητή κονσόλα της Nintendo.

    Game Boy Arena_3

    Τελικά, το ενδιαφέρον πείραμα του ιδιοφυούς modder στέφθηκε από πλήρη επιτυχία, καθώς κατάφερε ουσιαστικά να δημιουργήσει ένα μικροσκοπικό και πλήρως λειτουργικό portable PC, το οποίο μάλιστα έτρεξε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα απόδοσης ακόμη και το Quake 3 Arena, αλλά και video files στα 1080p! Παρακολούθησε την ξεχωριστή προσπάθεια του Johnny Parks  στο video που ακολουθεί…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles