15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    PlayStation: Με νέα εξαγορά η Sony ενισχύει την κατηγορία των multiplayer games

    Η Sony εξαγοράζει την Firewalk Studios από την ProbablyMonsters, προκειμένου να στηρίξει τη δημιουργία ενός “original AAA multiplayer game” για PlayStation 5 και PC, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η εταιρεία έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό το τελευταίο διάστημα σε multiplayer games, αποκτώντας την κατασκευάστρια εταιρεία του Destiny Bungie και την Haven Interactive Studios πέρυσι. Παράλληλα, αποκάλυψε το Φεβρουάριο του 2022 ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει περισσότερα από 10 live service games πριν από τον Μάρτιο του 2026.

    Δεν γνωρίζουμε πολλά για το νέο παιχνίδι ακόμα, αλλά ο επικεφαλής των PlayStation Studios, Hermen Hulst, σημείωσε σε μια ανάρτηση στο blog του PlayStation ότι “συνεχίζουμε να εντυπωσιαζόμαστε από τις φιλοδοξίες της ομάδας να δημιουργήσει ένα σύγχρονο παιχνίδι για πολλούς παίκτες που τους συνδέει με νέους και καινοτόμους τρόπους”. Σε σχετική ανακοίνωση, πρόσθεσε: “Νομίζω ότι οι θαυμαστές θα είναι πολύ ευχαριστημένοι όταν δουν τι τους επιφυλάσσει η Firewalk”. Επικεφαλής της Firewalk Studios είναι ο Tony Hsu, ο οποίος ήταν GM και SVP του Destiny στην Activision, και ο Ryan Ellis, πρώην δημιουργικός διευθυντής της Bungie.

    Η Sony είναι κυρίως γνωστή για τα εκτεταμένα και κινηματογραφικά single-player παιχνίδια της. Τώρα προσπαθεί να ενισχύσει τα multiplayer games, μια κίνηση που μπορεί να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά της κατασκευάστριας εταιρείας του Call of Duty Activision Blizzard από τη Microsoft.

    Διαβάστε επίσης:

    Street Fighter 6: Διαθέσιμο νέο demo για PS4 και PS5 – Πότε έρχεται σε Xbox και PC (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles