21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Πλειοψηφικό πακέτο στη Cablenet απόκτησε η GO: Το 51% των μετοχών στα «χέρια» του κορυφαίου τηλεπικοινωνιακού πάροχου της Μάλτας!

    Άλλο ένα… λιθαράκι για το χτίσιμο του νέου τοπίου των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο βάζει η ολοκλήρωση του ντιλ για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στη Cablenet από την εταιρεία GO Μάλτας, που είναι ο κορυφαίος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας. Η εξέλιξη αυτή ερμηνεύεται από πολλούς παρατηρητές της αγοράς ως ισχυρή ένδειξη, ότι η συμφωνία αυτή, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για επιτάχυνση της υλοποίησης της στρατηγικής των δυο εταιρειών να παρέχουν στους καταναλωτές ολοκληρωμένες υπηρεσίες επικοινωνίας. Με σημερινή ανακοίνωση τους οι εταιρείες GO και Cablenet ανακοινώνουν ότι η GO έχει προχωρήσει στην απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στη Cablenet, στην οποία, βάσει συμφωνίας που έγινε το Μάρτιο του 2014, κατείχε μερίδιο μετοχών. Η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου έγινε με τη μετατροπή δανείου €12.000.000 που είχε παραχωρήσει η GO προς τη Cablenet, ανεβάζοντας έτσι το ποσοστό συμμετοχής της από 25% στο 45%. Επιπρόσθετα η GO προχώρησε στην απόκτηση περαιτέρω 6% του εκδοθέντος κεφαλαίου της Cablenet, με αποτέλεσμα το τελικό ποσοστό συμμετοχής  της να ανέρχεται στο 51%.

    nikolas shiakolas cablenet

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cablenet, κ. Νικόλας Σιακόλας, αναφερόμενος στο θέμα αυτό δήλωσε: «Η απόφαση της GO, που είναι ο κορυφαίος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της Μάλτας, να προχωρήσει με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου στη Cablenet, όπως προνοούσε η αρχική μας συμφωνία που έγινε το 2014, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που δείχνει το ΔΣ της GO τόσο προς τη Cablenet, αλλά και στην οικονομία της Κύπρου. Η επένδυση της GO στη Cablenet είναι ένα εξαίσιο παράδειγμα των άμεσων ξένων επενδύσεων που έχει ανάγκη η Κυπριακή οικονομία για να επανέλθει σε ουσιαστική ανάπτυξη. Προσβλέπουμε ότι η συνεργασία των δύο εταιρειών, που θα είναι τώρα ακόμη πιο στενή, θα αποφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για τους συνδρομητές της Cablenet.»

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles