20 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Πλήρες έμβρυο δεινοσαύρου σε απολιθωμένο αυγό ανακάλυψαν οι επιστήμονες

    Το 2021, λίγο πριν εκπνεύσει, μας επεφύλασσε σημαντικές ανακαλύψεις. Πριν από λίγες μέρες, το «φως» της δημοσιότητας είδε ένα γιγάντιο απολίθωμα σαρανταποδαρούσας στη Β. Αγγλία, ενώ τώρα έγινε γνωστή από τους επιστήμονες η ανακάλυψη ενός άψογα διατηρημένου εμβρύου δεινοσαύρου μέσα σε ένα απολιθωμένο αυγό στην Κίνα.

    Οι πρώτες πληροφορίες για το «Μωρό Γινγκλιάνγκ»

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, το έμβρυο, που ήταν έτοιμο να βγει από το αυγό του, έχει ηλικία περίπου 66 εκατομμυρίων ετών. Οι επιστήμονες το βάφτισαν «Μωρό Γινγκλιάνγκ» και ανήκει σε ένα είδος φτερωτού θηρόποδου δεινόσαυρου χωρίς δόντια, του οβιραπτορόσαυρου

    Όπως γίνεται κατανοητό, δε μιλάμε για ένα συνηθισμένο απολίθωμα. Πρόκειται για το πιο πλήρες έμβρυο δεινοσαύρου που έχει ποτέ βρεθεί στη Γη και αποδεικνύει ότι οι εν λόγω δεινόσαυροι έπαιρναν στάση πουλιού κατά την επώαση τους, παρόμοια με αυτή που παίρνουν τα έμβρυα των σύγχρονων πουλιών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπάνιο απολίθωμα είχε ανακαλυφθεί το 2000, αλλά είχε αποθηκευτεί επί χρόνια σε ένα μουσείο και έως πρόσφατα δεν είχε γίνει αντιληπτή η σημασία του.

    Διαβάστε επίσης:

    Απολίθωμα σαρανταποδαρούσας σε μέγεθος αυτοκινήτου ανακαλύφθηκε στη Β.Αγγλία

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles