20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Πληροφορίες φέρουν την Apple να ενσωματώνει στα iPhone 12 το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης της Κίνας

    Το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης της κίνας, θα ενσωματώνει πιθανότατα η νέα σειρά της Apple iPhone 12. Όπως αναφέρει ο Ran Chengqi, εκπρόσωπος και διευθυντής του Γραφείου Δορυφορικής Πλοήγησης της Κίνας, “η Apple θα χρησιμοποιήσει το σύστημα πλοήγησης Beidou αργά ή γρήγορα. Εάν το σύστημα Beidou είναι εύκολο στη χρήση, είναι βέβαιο ότι αυτό θα γίνει, φυσικά.”

    Σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση, η Apple πραγματοποιεί εντοπισμό σφαλμάτων για τη σειρά iPhone 12. Η διαδικασία περιλαμβάνει τον έλεγχο της συμβατότητας του κινεζικού συστήματος το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα  τέσσερα παγκόσμια δίκτυα πλοήγησης, – το GPS στις ΗΠΑ, το GLONASS στη Ρωσία, το Galileo στην ΕΕ – και το Beidou στην Κίνα. Παρά το ότι το σύστημα Beidou είναι ακριβώς όπως και τα άλλα παγκόσμια συστήματα εντοπισμού θέσης, για να το χρησιμοποιήσει κανείς σε ένα smartphone πρέπει απαραίτητα έκτος από την εφαρμογή, η συσκευή να διαθέτει και ένα ειδικό ένα τσιπ που είναι συμβατό με το σύστημα Beidou. Αυτό προσπαθεί να πραγματοποιήσει η Apple με τα επερχόμενα iPhone της, ώστε να περιορίσει τα πολλά παράπονα που υπάρχουν από Κινέζους χρήστες. Άλλωστε και οι πρόσφατες ναυαρχίδες του ανταγωνισμού ( Huawei, Samsung, OPPO και  Xiaomi ) υποστηρίζουν το Beidou.

    Το σύστημα Beidou έχει παγκόσμια ακρίβεια τοποθέτησης άνω των 10 μέτρων και ακρίβεια χρονισμού άνω των 20 νανοδευτερόλεπτα. Η απόδοσή του στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είναι ακόμη καλύτερη. Μέχρι στιγμής, το σύστημα Beidou χρησιμοποιείται σε βιομηχανίες όπως μεταφορές, δημόσια ασφάλεια, έρευνα και διάσωση σε καταστροφές, γεωργία και αστική διακυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του κινεζικού συστήματος ισχύος, χρηματοδότησης και τηλεπικοινωνιών.

    Οι υπηρεσίες του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης Beidou καλύπτουν περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές. Επιπλέον, έχει πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες και περισσότερες από 200 εκατομμύρια καθημερινές υπηρεσίες. Το Beidou έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στην έρευνα και τη χαρτογράφηση, τη γεωργία και την ψηφιακή κατασκευή σε κράτη μέλη του ASEAN δηλ. της Νότιας Ασίας, της Ανατολικής Ευρώπης, της Δυτικής Ασίας και της Αφρικής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles