18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πλησιάζει το τέλος εποχής για το PlayStation 3!

    To PlayStation 4 από τα τέλη του 2013 βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, τι συμβαίνει όμως με το PS3;

    ps3

    Mπορεί να ανήκει στην κατηγορία των legacy consoles, παρ’ όλα αυτά ακόμη και σήμερα η Sony εξακολουθεί να το παράγει. Ειδικότερα στην «πατρίδα» του, την Ιαπωνία, το PS3 επιβίωσε μέχρι και σήμερα (ξεπερνώντας μάλιστα σε πωλήσεις το PS4 την χρονιά που έκανε την εμφάνιση της η νέα κονσόλα). Μάλιστα, ενδεικτικό της τεράστιας αποδοχής του είναι ότι ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να βγαίνουν για την εν λόγω κονσόλα νέοι τίτλοι.

    Παρ’ όλα αυτά, όπως αναφέρει και μία παροιμία όλα τα καλά πράγματα έχουν ένα «τέλος», για αυτό και όπως έκανε γνωστό η Sony στην επίσημη σελίδα της, η παραγωγή του PS3 στην Ιαπωνία πρόκειται να τερματίσει σχετικά σύντομα. Ο τερματισμός της παραγωγής και διάθεσης του PlayStation 3 στην Ιαπωνία, πολύ σύντομα θα σημάνει και το τέλος της παλαιότερης κονσόλας της Sony και στις δυτικές αγορές.

    To PlayStation 3 έκανε την εμφάνιση του πρώτα στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, το Νοέμβριο του 2006 και αποτέλεσε την πρώτη κονσόλα που χρησιμοποιούσε Blu-ray drive ως το συσκευή ανάγνωσης. Σχεδόν 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το PS3 είχε πουλήσει παραπάνω από 85 εκατομμύρια units.    

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles