15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Πλούσιο το πρόγραμμα στις Νύχτες Πρεμιέρας

    Γνωστοί και άγνωστοι δημιουργοί; Εναλλακτικές προτάσεις; Ξεχωριστά αφιερώματα; Πάθος για σινεμά; Όλα θα τα βρούμε και φέτος στις Νύχτες Πρεμιέρας οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου στις αίθουσες Δαναός, Odeon Opera, Ιντεάλ, στη Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στην Τεχνόπολη.

    NyxtesPremieras

    Φέτος στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα συμμετέχουν 12 πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες νέων ως επί το πλείστον δημιουργών. Ανάμεσα τους είναι το Sleeping Giant που προβλήθηκε στις Κάννες, το βραβευμένο για τη σκηνοθεσία του στο Φεστιβάλ του Σάντανς The Summer of Sangaile της Αλαντέ Καβαϊτέ, το How to Win at Checkers (Every Time), το Degrade από την Παλαιστίνη των Αράμπ και Τάρζαν Νάσερ, αλλά και το Im Labyrinth des Schweigens του Τζούλιο Ρικιαρέλι.
    Το αφιέρωμα Μουσική και Φιλμ παραμένει πάντα ένα τα πλέον δημοφιλή κομμάτια του φεστιβάλ. Επτά ταινίες θα προβληθούν με το hip-hop Fresh Dressed να ξεχωρίζει αλλά και το My Friend Larry Gus του Βασίλη Κατσούπη που μιλάει για τον έναν και μοναδικό, δικό μας Larry Gus.
    Οι μεγάλες πρεμιέρες που θα δει το κοινό είναι η Ανίερη Συμμαχία με τον Johnny Depp, O Νόμος της Αγοράς (βραβείο ερμηνείας στο φεστιβάλ Καννών για τον Βενσάν Λιντόν), το Τέλος της διαδρομής, το Life του Anton Corbijn με κεντρικό ήρωα τον James Dean και το ιταλικό Το παραμύθι των παραμυθιών.
    Τέλος ανάμεσα στα πολλά αφιερώματα του φεστιβάλ ξεχωρίζει αυτό στο περίφημο «Παρασκήνιο» των Λάκη Παπαστάθη και Τάκη Χατζόπουλου, μια από τις πλέον θρυλικές εκπομπές της Κρατικής Τηλεόρασης που μεταδίδονταν από το 1976 ως το 2013.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles